Szocreál és szürrealizmus a Falk Miksa utcában

Aktuális » Hírek - Szocreál és szürrealizmus a Falk Miksa utcában

Kifogyhatatlan sztorikat és kincseket rejt a Falk Miksa utca!

2024. március 09., 09:30

Szombaton újra séta a Falk Miksában! Abba az időbe kalandozunk, amikor még hogy is hívták? Ja igen, Néphadsereg! Körbe is járjuk hamar a Honvédelmi Minisztérium tömbjét, ami 1950 óta áll erős kontrasztban a környék szecessziós házainak színeivel, kanyargós vonalaival. Majd olyan alkotók műveiből inspirálódunk, mint Bukta Imre, El Kazovszkij, vagy efZámbó István, a Bodó Galéria és Aukciósház friss kiállításán.

Regisztrációs link 

 

 

Várostörténeti és művészeti sétánkon ezúttal azt keressük, mit adott – vagy éppen vett el – a huszadik század Lipótvárosnak ebben az otthonos, napjainkban galériákkal teli szegletében. Alaposan megnézzük a Honvédelmi Minisztérium tömbjét, ami 1950 óta áll erős kontrasztban a környék szecessziós házainak színeivel, kanyargós vonalaival. Majd Bodó János galériatulajdonossal beszélgetünk olyan mai alkotók műveiről, mint Bukta Imre, El Kazovszkij, vagy efZámbó István, a Bodó Galéria és Aukciósház friss kiállításán kalandozva.

 

A Műgyűjtők Klubja és a Bodó Galéria harmadik közös, Utópia és disztópia című tárlatának apropója az első Szürrealista Kiáltvány (André Breton) kiadásának 100. évfordulója.

Találkozó: 10.15 - V. kerület Falk Miksa utca és Szent István krt. sarok (Columbo szobornál)

Séta hossza: 1,5 óra

Sétát vezeti: Balázs Kata idegenvezető, műtárgybecsüs

Létszám: cca 20 fő

A séta részvételi díja: 1.500,- Ft/fő (mely tartalmazza a készülék díjat és a vezetés díját)

 

Kép: (ef Zámbó István: Önarckép)

« Vissza