2012: A XIII. Falk Art Fórum programjai voltak

Aktuális » Hírek - 2012: A XIII. Falk Art Fórum programjai voltak

Jótékonysági árverés a Nagyházi Galériában - Keresd az utca Kincseit! - Programok gyerekeknek; Tóth József "Füles" fotóművész mesél nekünk; Simplicissimus szerint a világ... de leginkább Budapest - Kálloy  Molnár  Péter és együttese - Váczi Eszter és a Quartet - Pátkai Rozina Quintet - 10 éves, mégis friss és fiatalos - a TAZI ismét muzsikál a FalkArton

Jótékonysági árverés a Nagyházi Galériában

Az idei fesztivál kiemelt programja az Iparművészeti Múzeum becses, a Zsolnay Manufaktúra által készített mázas épületdíszeinek árverezése a Nagyházi Galériában. A jótékonysági árverés bevételét a múzeum javára fordítják. Az árverési katalógus letölthető ide kattintva (PDF formátum).

 

Keresd az utca kincseit!

Az óriási sikerre való tekintettel a FAF ismét kincskereső kalandra várja a szemfüles gyerekeket!
A résztvevők szeptember 22-én, 14-19 óra között az információs sátorban (Falk Miksa u. és Balaton u. sarok) vehetik át menetleveleiket. Ebben találják meg a feladatok helyszínét, és a különleges tárgyakra vonatkozó kérdéseket. Minden teljesített faladat után a kincskereső a menetlevelére egy-egy jutalom matricát kap. Az összes feladatot sikeresen teljesítőkre szuper meglepetés ajándék vár!

 

Tóth József "Füles" fotóművész mesél nekünk

Füles hallhatólag nagyon vicces, de látszólag nagyon komoly egy ember. Sokat beszél és gyorsan, mindenkit lenyom szédítő dumájával. De néha egyedül marad. Akkor fényképez. És ott nincs beszélgetés, adoma. Invenció van, ötlet, profi szakmai tudás és güzülős alázat. Mindez évtizedek óta. Tanú erre mindmegannyi fotója, mely még most is itt elevenkedik a fejemben, vizuális emlékezetemben… Szóval a dolgok múlandóak, Füles némely reklámjai meg nem. És a többi képeiről még nem is beszéltem. Azokat látni kell. (Kincses Károly, fotómuzeológus) (helyszín: Bp., Falk M. u. 13 udvar, 16 óra)

 

Simplicissimus szerint a világ... de leginkább Budapest

Török András 1986 óta újra és újra megírja Budapestről szóló, több nyelven megjelenő könyvét, melynek tartalma a város változásait követve egészül ki, informál, kalauzol múltba és jelenbe. Utcáról-utcára, házról-házra vezetve avat be a részletekbe, juttat el a legizgalmasabb helyekre.

Kedvenc városát  "ősrégi, vadonatúj, koszos, szent, zűrös, ismerős, leszakadó, éppen jó méretű, kifinomult metropolisz"-ként jellemzi könyvében Simplicissimus.

Az őszi fesztivál egyik érdekesnek ígérkező programja a Falk Miksa utcai kalandtúra. 12 olyan kérdés, amelyre eddig is kíváncsi volt, de túl elfogódott volt hozzá, hogy megkérdezze.

 

Értékes nyeremények, köztük a Budapest folyóirat ritka, régebbi számai.

Simplicissimus dedikálja a Budapest Könyvet a Falk Art Fórumon 16 és 17 óra között. Kérdezgeti a társszerző, Török András.

 

Váczi Eszter és a Quartet

A Váczi Eszter és a Quartet lassan már állandó fellépője a Falk Art Fesztivál sorozatnak. Szeptember 22.-én ismét igyekeznek megosztani közönségükkel azt az egyedi hangulatot, amely koncertjeikre oly jellemző. Ugyan műsoruk ez alkalommal még két eddig megjelent albumuk dalaiból fog állni, de ez idő tájt kezdik előkészíteni harmadik lemezük anyagát, és új videoklipjük is ezekben a napokban fog megjelenni. Az új anyag megjelenését számos fellépésük mellett két kiemelt koncert fogja megelőzni, decemberben a MOM Kulturális Központban, április közepén, pedig a Művészetek Palotájában.

A zenekar tagjai: Váczi Eszter-ének, Gátos Iván - zongora, Schneider Zoltán- gitár, Gátos Bálint- basszusgitár, Mike Zsolt- dob.

Mindenkit szeretettel várunk!

 

 

Pátkai Rozina Quintet

Pátkai Rozina Quintet főleg brazil bossa novát játszik akusztikusan, törekedve az autentikus, de mégis modern, újszerű hangzásvilágra. Szakítva
a zárt formákkal, nagyobb teret kap az improvizáció, a pillanatnyi gondolatok zenei megformálása. Az idén alakult zenekar előzménye Pátkai
Rozina és Tóth Mátyás duója, akik Bossa Novas című műsorukkal a 2011-es Budapest Fringe Fesztiválon Különdíjat nyertek, majd ugyanebben az évben
Skóciában, az Edinburgh Festival Fringe-en Sell-Out Show Laurel-lel díjazták előadásukat. Idén Cseh Balázzsal trióban elnyerték a Veszprémi
Utcazene Fesztivál Közönségdíját. A trió hangzásvilágát most trombita és nagybőgő teszik még színesebbé.

Pátkai Rozina - ének, Pecze Balázs - trombita, Tóth Mátyás - gitár, Soós Márton - nagybőgő, Cseh Balázs- dob

 

 

10 éves, mégis friss és fiatalos - a TAZI ismét muzsikál a FalkArton
 
A FalkArt Fesztivál évről évre nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy a 110 éves terézvárosi Tóth Aladár Zeneiskola növendékei megmutassák tehetségüket, tudásukat. Közel 800 növendék tanul a zeneiskolában, a létező összes zenei szakon – a klasszikustól a jazzműfajig -óvodáskorúaktól egyetemistákig. A legkiválóbbak közülük sikeres résztvevői hazai és nemzetközi fesztiváloknak, versenyeknek. A TAZI növendékei közül kerülnek ki folyamatosan a legkiválóbb kórustagok, vonós-, fúvós- és gitár-együttesek muzsikusai. Az akkreditált kiváló tehetségpont garancia arra, hogy az utánpótlás folytonossága megmaradjon, és ebben óriási szerepe van a Tóth Aladár Alapítványnak is.
A FalkArt Fesztivál közönségét a TAZI növendékei sokszínű műsorral, klasszikus népdal-feldolgozásokkal, vidám táncokkal, népszerű jazz muzsikával szórakoztatják, a Falk Miksa utca zsibongó forgatagában.
 
Élvezzük együtt az ősz szelíd napsütését és a zenét - bármit, ami szép, Brahms-tól Joplinig!

« Vissza