A 2014. május 17-i Falk Art Fórum további programjai

Aktuális » Hírek - A 2014. május 17-i Falk Art Fórum további programjai

2014. május 17-én ismét Falk Art Fesztivált rendezünk. A galériák kiállításai mellett - melyeket a Fesztivál / Résztvevők 2014-ben pont alatt részletesen megtalálnak - érdekes programok zajlanak az utcán, a környező vendéglátóhelyek ugyancsak gondosan készülnek erre az eseményre.

 

Bontxo Tapas Bár
1055 Budapest, Falk Miksa utca 21.
Telefon: +36 30 879 0324

bontxo (ejtsd: boncsó): Budapest első Baszk Bisztrója, mely Baszkföld gasztronómiáját mutatja be apró falatokban, tengertől a hegyekig, kagylótól az érlelt marhasonkáig, mindezt kiváló borokkal, köztük a méltán híres Txakolival.

Célunk, hogy Spanyolországban érezze magát, akár csak egy kávéra, desszertre vagy ebédre, vacsorára tért be hozzánk...

Bóné Gábor és Bóné Zoltán

 

Gyerekprogram a Falk Art Fesztiválon: Nyomozz, mint Columbo!

Biztosan láttad az utca elején a Columbo hadnagyról és kutyájáról készült szobrot! A feltételezések szerint a híres nyomozót alakító színész, Peter Falk dédapja magyar volt, és róla nevezték el a Falk Miksa utcát. 

Május 17-én, a Falk Art Fórumon, bebizonyíthatod, hogy belőled is kitűnő nyomozó válhat!
Gyere 14-19 óra között az információs sátorhoz (Falk Miksa u. és Balaton u. sarok), ahol átveheted a menetleveledet, és elmondjuk a játék részleteit. 

A sikeres nyomozás után ajándékkal várunk!

 

Pátkai Rozina – Tóth Mátyás duó

Pátkai Rozina az az énekesnő, aki Magyarországtól Amerikáig felhívja magára a figyelmet csodás hangjával, előadásával, személyiségével. Ő az, akiről már mindannyian hallottunk, akit tehetsége a legjobb énekesnők közé emelt. Pályáját klasszikus énekkel kezdte az olasz gyökerekkel rendelkező,
fiatal magyar énekesnő, aki több mint három éve robbant be a zenei köztudatba. Számos nemzetközi verseny díjazottja, zenekarával - különböző felállásokban - a bossa nova, a brazil dallamvilág autentikus képviselői, de az improvizáció is közel áll hozzájuk. 2013 augusztusában nyerte meg
dzsessz kategóriában az amerikai Independent Music Awards (IMA) közönségdíját a Vocé e Eu című dallal. Albuma ugyanezzel a címmel tavaly szeptemberben jelent meg, majd novemberben a Made in New York Jazz Competition a legjobb 5 jazz énekes közé választotta. Rozina kivételes tehetség, s erről élőben is meggyőződhetnek a Falk Art Forum színpadán, ahol Tóth Mátyással duóban zenél majd nekünk.

 

Pilot Art Café Budapest
1055 Budapest, Markó utca 4.

A Pilot Art Cafe elhozta Magyarországra a philadelphiai La Colombe márka különleges kávéit. A kávézó baristái hetente új italokat mutatnak be Etiópia, Brazília, Panama, Honduras, Mexikó és Haiti ültetvényeinek legjobb kávéiból.

A kávén túl a gyümölcsös házi limonádé, vagy a cukrászmester süteményei mellett teret kapnak a képzőművészetek is: időszakosan új festmények, fotográfiák kerülnek bemutatásra; jelenleg Levy, azaz Bihari Puhl Levente alkotásai tekinthetők meg.

A Pilot Art Cafe az idei FAF-ra egy utcai bemutatóval készül: Levy egy nagy méretű, levyntgard installációs festményt készít a kávézó előtti területen, melynek címe: FEKETE PARADICSOM.

 

Tokaji Borozó
Budapest, Falk Miksa utca 32.
Telefon: +36 1 269 3143

Aki a bort szereti!
a Tokaji Borozóban kedvére válogathat a minőségi borok, valamint a hozzáillő házi jellegű ételeink közül - fasírozott, zsíros kenyér, ahogy mi csináljuk, lepcsánka, töpörtyűs pogácsa nagyi módra, bográcsos meglepetés.
Étvágygerjesztőként  különleges, finom pálinkákat kínálunk.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Tóth Kocsma
1055 Budapest, Falk Miksa utca 17.

A  27 éves Tóth Kocsma barátságos,  egyedi hangulatával, készséges személyzettel fogadja a FAF-ra érkezőket. Szép magyar borok és minőségi magyar pálinkák széles kínálatával, valamint  bőséges  sörválasztékkal várjuk a hozzánk betérőket. Szendvicseink közül külön figyelmet érdemel a híres CSIRKEMÁJAS ZSÍROS KENYÉR!

Programjaink: 14-17 óra között a Magyar Pásztorkutyák bemutatkozása világgyőztes résztvevőkkel!!

17-22 óráig Utcabál, zenét szolgáltat a DECI BAND Tánczenekar.

 

Magyar pásztorkutyás bemutató

Ismerjük meg csodálatos magyar pásztorkutyáinkat egy bemutató keretében, mely ügyességi és engedelmességi gyakorlattal egybekötve bemutatja méltán híres és sokoldalú nemzeti kincseinket. Találkozhatunk a komondorral, a kuvasszal, a pulival, a pumival és a mudival is. Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel!

Magyar Pásztorkutya bemutató csoport

 

Váczi Eszter és a Quartet

lassan már állandó fellépője a Falk Art Fesztivál sorozatnak.
Május 17-én du. 17.30 perckor ismét igyekeznek megosztani közönségükkel azt az egyedi hangulatot, amely koncertjeikre oly jellemző. Ők ma az egyik legnépszerűbb fiatal jazz zenekar.

"Vissza hozzád" c. albumuk arany, majd platinalemez lett, "Eszter kertje" c. CD-jük arany fokozatot kapott. Nemrég nagysikerű koncertet adtak a MÜPA-ban, ahol egy 20 tagú szimfonikus zenekar közreműködésével mutatták be harmadik nagylemezüket.

A zenekar tagjai: Váczi Eszter - ének,
Gátos István - zongora, Schneider Zoltán - gitár, Gátos Bálint - basszusgitár. Új tagjuk a dobnál - Gyenge Lajos.

 

Cult Africa

A Culturafrica.com standján különleges , kézi hímzésű és csomózású  kongói kuba rafia szőttesek várják az érdeklődőket. A shoowa, kasai bársony, applikált és batikolt típusú, geometrikus mintázatú szőttesek a Kuba Királyság területén, a Kongó szívében készülnek. Standunkon továbbá afrikai antik és új készítésű maszkok, ajándéktárgyakat kínálunk, valamint megismertetjük Önöket az afrikai textilek szimbolikájával és az afrikai divat világával is: az Afrikai Szabóság afrikai textíliák felhasználásával egyedi ruhakölteményeket készít európai szabásmintára. Szeretettel látjuk afrikai hangulatú standunkon , ahol 15:30-kor és 17:30-kor afrikai művészeti témában előadást is tartunk. 

« Vissza