Rólunk írták

Aktuális » Hírek - Rólunk írták

Az elmúlt években a Falk Art Fórum mindig nagy sajtónyilvánosságnak örvendhetett, alább szemezgetünk ezen írásokból.

"A múlt szombati Falk Art után, amikor a Falk Miksa utcában összefogtak a galériák és késő estig utcai programokkal várták a sétafikálókat, bebizonyosodott, hogy a legszürkébb utcába is beköltözhet az élet. Kellett hozzá ötlet és munka, mosolygó bolttulajdonosok, nekem mégis a három patinás bőrfotel emelkedett jelképértékűvé, amelyekbe az emberek boldogan huppantak, vonzva az irigy tekinteteket. És a virágcserepekkel körülvett székek, amelyeken mindig ücsörögtek, és ahonnan nem rohantak haza az esti filmre. Nehéz volt eljutni az egyik saroktól a kétszáz méterre levő másikig, mert boldog-boldogtalan megszólította a másikat."

Lugosi Viktória, Figyelő

"A Falk Art közönsége jobb, mint az elit cégek fogadásainak úri közönsége... Kiállításmegnyitókon nézelődik, az utcán Paudits istenáldotta tehetséggel ismét előadott régi kupléit figyeli, ráér. Az előadásokon tanul, és holnap már nem nevezi a négypolcos szerkezetet könyvespolcnak, mert tudja, hogy etagere-nek hívják és műtárgy tárolására hivatott. A színpadon szól a jazz, a kivilágított kétszintes esti galéria inkább a Szex és New Yorkra emlékeztet, mint a Szegénylegényekre.”

Lugosi Viktória, Figyelő

"Párizs Budapesten - Bámulatos, mi fér el egy árnyas kis belvárosi utca alig több, mint 100 méteres szakaszán... 50 helyszínen több mint 30 kiállítás, előadások, koncertek, tűzzsonglőrök – mindaz, ami a képzőművészetek kissé zártabb világát közelebb hozza az emberhez. ... A magyar művészvilág ismét bebizonyította, hogy ha akar, ki tud tenni magáért. Ha valaki minden programra kíváncsi volt, késő estig sem sikerült végeznie. Nem baj, jövőre újra visszatér Párizs Budapestre...”

Nők Lapja

"Egy város nem épített emlékei, előnyös fekvése vagy mérete miatt válik világvárossá, hanem mert az ott lakók törődnek vele, tesznek azért, hogy jó és különleges legyen ott élni. Lassan Budapest is ilyenné válhat, ha több olyan kezdeményezés születik, mint a Falk Art Fórum!”

Klasszikus Otthonok

"A színes, színvonalas program újabb lépést jelent afelé, hogy a környéken a magyar műkereskedelem európai nívójú központja alakuljon ki.”

P.Szabó Ernő, Magyar Nemzet

"Spontán és szervezett beszélgetések; eszmecserék zajlanak mindenütt. Virág Judit művészettörténész előadásai például felértek egy-egy továbbképzéssel. Bármelyik galériást meg lehetett szólítani, elmélyedni velük egy-egy műtárgy csodálatában. ... Az idei hatalmas érdeklődés és nyitottság ismét bizonyíték volt arra, hogy a Falk Art Fórum hiányt pótol.”

Kormos Olga, Budapesti 7 Nap

"A létrejött Falk Art Fórum olyan, mint amikor egy álom megvalósul. Nem olyan elegáns és vörös szőnyeges, mint mondjuk a párizsi, inkább nemesen egyszerű, mégis jobb, mert a miénk. Magyaroké. Az is meglepően kellemes élmény volt, hogy rengeteg készséges, helyes emberrel ismerkedtem meg, akik nem panaszkodtak, "csak" megvalósítottak. Tehát most ősszel is zajlott az élet így-úgy, amúgy. Mint amikor a kicsit megszürkült kapcsolat új lendületet kap.”

Kormos Olga, Budapesti 7 Nap

"... nekünk, téblábolóknak elég örülnünk, hogy mára a Falk Miksa utca nem egyszerűen egy speciális üzletág csillogó központja lett (emlékszik még valaki, micsoda csöndes, ne mondjam, unalmas környék volt ez Néphadsereg utca korában?), hanem valódi kulturális centrum is, ahol időről időre történik valami fontos.”

Jolsvai András, 168 óra

"...Ez már az ötödik lesz, és én szeretem is. Amennyire borzongok a gigantikus központi ünnepségek kordonok közé szorított cirkuszától, annyira kedves nekem minden, ami helyi, aminek köze van az emberekhez.”

Réz András, Nők Lapja Évszakok

« Vissza