Mesélő Lipótváros – Szuhai Barbarával, a Mesélő Házak blog szerzőjével

Aktuális » Hírek - Mesélő Lipótváros – Szuhai Barbarával, a Mesélő Házak blog szerzőjével

Érintett utcák: Art&Antique Street
Címkék: Séta,slowxmas2021
Esemény kezdete: 2021-12-19 11:00:00
Esemény vége: 2021-12-19 13:00:00

Falk Miksa utca, a galériák utcája. Szebbnél szebb portékák, festmények, ezüstök, régiségek. De ékszerdobozok rejtőznek a homlokzatok mögött is, mesés kovácsoltvas korlátok, színes ablaküvegek, márvány padlók, finom színezésű csempézett falak kísérik haza a szerencsés itt lakókat.

A fénykor eleganciája, az elmúlt 120-30 év háborúkat, forradalmakat, megszállásokat, pénztelenséget, szándékos elhanyagolást túlélt városi hősök, épített környezetünk kincsei állnak őrt árnyas fák alatt, a Lipótváros és Új Lipótváros határán. Bekukkanthatunk néhány, ritkán megcsodálható lépcsőházba, megszólalnak a falak, mesélni kezdenek, ha jól figyelünk....

Az 1945 előtt épült budapesti épületek szépsége lenyűgöz, a hajdan alapvető ízlés és mesteri kivitelezés, a házak és regényes történeteik érdekelnek leginkább, hobbim a munkám, örök szerelem, ez, a házak történetének kutatása érdekelt mindig, amióta az eszemet tudom. Szűk 30, angolos idegenvezetőként eltöltött év mesélős rutinja kapaszkodik össze a város szeretetével, és elfelejtett történeteinek felkutatásával. Ezen szerelem-munka eredménye a Mesélő Házak blog, és séták gyűjteménye. Megtiszteltetés az Art and Antique Street felkérése, miszerint a Mesélő Házak vezessen most, téli, szemet és szívet melengető sétát a Falk Miksa utcában és szűk, de szépségekben gazdag környékén.

Mindenkit várunk szeretettel.

Találkozó: V. Budapest, Falk Miksa utca - Kossuth Lajos tér sarok (10 perccel indulás előtt)

Séta időtartama: 2 óra

Sétát vezeti: Szuhai Barbara idegenvezető, a Mesélő Házak blog szerzője

Részvételi díj: 1.500,- Ft/fő, melyet előzetesen kell átutalni 2021. december 17-ig. Tartalmazza a kötelező Headset árát.

A részvétel regisztrációhoz kötött. (űrlapot a lap alján, a leírás után találják)

 

FONTOS!
A meghirdetett program beltéri részein a szájat és orrot eltakaró maszk használata kötelező! Kérjük, hogy tartsák be a legalább 1,5 méteres távolságot! Amennyiben bármilyen COVID-19 fertőzésre jellemző tünete van, igazoltan pozitív, vagy kontakt személynek minősül, semmiképp se vegyen részt a programokon! 

Amennyiben a járványügyi szabályok változnak, úgy azok mindenkori betartása mellett lehet majd az eseményen részt venni. Ha előírják védettségi igazolvány feltételét, akkor csak annak birtokában.

 

A létszám limitált, továbbá kötelező a Headset (tourguide) készülék használata, aminek díja a fent jelölt részvételi díjban már benne van. Erre a megfelelő távolság betartása érdekében van szükség. A helyszínre annyi készülék kerül kiszállításra, ahányan regisztráltak és elutalták a részvételi díjat. Egyetlen kivétel, ha valaki egészségügyi okból nem tudja használni a készüléket, természetesen ebben az esetben eltekintünk tőle. Javasolt továbbá saját füles használata mind kényelmi, mind környezetkímélési okokból. Normál jack dugós a készülék, tehát, amit saját telefonhoz használnak, az itt is működni fog. Akinek nincs saját, természetesen adunk egy darabot a készülékhez.

Megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük.

Amennyiben regisztráció után 1-2 órán belül nem kapja meg a visszaigazoló e-mailt, akkor az info@bevasarloutca.hu e-mail címen jelezzék, hogy munkatársunk el tudja küldeni Önöknek a szükséges információkat.

A csoportos sétákról hang- és képfelvétel is készül, melyet a későbbiekben promóciós jelleggel felhasználunk. Azzal, hogy eljön a sétára, Ön ehhez a felvételhez hozzájárul.

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

Regisztráció:

https://bevasarloutca.hu/programok/esemeny/meselo-lipotvaros-szuhai-barbaraval-a-meselo-hazak-blog-szerzojevel-1219

 

« Vissza