Hírek

Aktuális » Hírek

 

Márciusban ismét megnyitja kapuit az Art and Antique - a Falk Miksa utcai galériák részvételével

Idén csaknem 40 kortárs és klasszikus galéria, aukciósház és műtárgykereskedő kiállító mutatkozik be március 2. és 5. között a művészeti vásáron. Az immár ötödik alkalommal megrendezendő seregszemlét a budapesti Bálna Rendezvényközpontban tartják.

A kiállítás története 1994-re nyúlik vissza, amikor Antik Enteriőr néven évente a Néprajzi Múzeum, majd 1996-tól a Műcsarnok épülete adott otthont a rendezvénynek. 2019 óta Art and Antique nevű eseményen már a kortárs művészet is képviselteti magát a klasszikus műtárgyak mellett. A seregszemlén a legnevesebb magyar galériák és műkereskedők mutatják be az erre az alkalomra összegyűjtött műtárgyaikat.

 

Tovább...

 

Téli kincskereső séták a Falk Miksa utcában 12.9.

Érintett utcák: Art&Antique Street Címkék: Séta,slowxmas2022 Esemény kezdete: 2022-12-09 15:00:00 Esemény vége: 2022-12-09 17:00:00

Az év utolsó Art & Antique Street sétája valódi adventi hangulatban, játékkal és nyereménnyel! Menünkön antik és kortárs a Missionart, Európa és Veterum galériákban - ráadásnak pedig Lipótváros legautentikusabb zsíros kenyere a legendás Tóth Kocsmában.

Tovább...

 

Téli Séták - SlowXmas 2022 - Téli kincskereső séta a Falk Miksa utca galériáiban

Bár télen az idő nem mindig kedvez, de nem érdemes bezárkózni otthon, hiszen oly sok csodát láthatunk gyönyörű városunkban!

Köszöntse a telet a SlowXmas keretében megvalósuló felfedező sétákkal, természetesen velünk! 😉

Téli kincskereső séta a Falk Miksa utca galériáiban Balázs Kata idegenvezető-műtárgybecsüs kalauzolásával.

Időpont: 2022.11.26. (szombat) 10:30

👉 http://bit.ly/3tDhd6A

Tovább...

 

Téli Séták - SlowXmas 2022 - Téli kincskereső séta a Falk Miksa utca galériáiban

Bár télen az idő nem mindig kedvez, de nem érdemes bezárkózni otthon, hiszen oly sok csodát láthatunk gyönyörű városunkban!

Köszöntse a telet a SlowXmas keretében megvalósuló felfedező sétákkal, természetesen velünk! 😉

Téli kincskereső séta a Falk Miksa utca galériáiban Balázs Kata idegenvezető-műtárgybecsüs kalauzolásával.

Időpont: 2022.11.26. (szombat) 10:30

👉 http://bit.ly/3tDhd6A

Tovább...

 

Őszi kincskereső séta a Falk Miksa utcában

 

Érintett utcák: Art&Antique Street Címkék: Séta Esemény kezdete: 2022-11-17 15:00:00 Esemény vége: 2022-11-17 17:00:00

Míg lassan ránk esteledik, távoli, napfényes tájakat idéznek a tárgyak ezen az őszi délutánon: a színes drágakövek Hári Anikó egyedi ékszereiben, a Moró Antik apró, ám annál részletgazdagabb keleti műtárgyai, az Artcore Galéria bútorainak egzotikus fája, art deco stílusú szobrainak kecses íve.

Helyszín: 1055 Budapest, Falk Miksa u.

Tovább...

 
 
 

Tavaszi Tematikus Séták 2022 zárása - Régi tárgyak varázsa – műgyűjtők a Falk Miksa utcában

Antik kardokkal foglalkozik az egyik, art deco üvegekkel és táskákkal a másik. Két különböző személyiség, két különböző érdeklődési kör. Mégis van közös nevező: ahogy a szemük a mai napig felcsillan egy-egy különleges tárgy láttán. Mit szeretnek benne? Elmesélik nekünk. Moró Lajos fegyvergyűjtő, műkereskedő és Volent Éva, a Neo Deco lakásgaléria tulajdonosa lát vendégül bennünket mai sétánk során.

Tovább...

 
 

Falk Art&Antique Street - Pintér Galéria és Aukciósház - vidó

Az üzlet Budapest belvárosában, a galériás negyedben, a Parlamenttől néhány lépésre található. Az épület 1907-ben épült, rendkívül gazdag díszkapuja, gyönyörű lépcsőháza, és fantasztikus pincerendszere sok világhírű filmben tűnik fel. Látványos terei nagyon jó hátteréül szolgálnak az antik és kortárs műtárgyaknak, festményeknek, bútoroknak.

Tovább...

 

Falk Art&Antique Street - Neo Deco Galéria - videó

A méltán híres Müller Árpád festőművész munkásságának emléket állító Neo Deco Galériában az art deco és a bauhaus stílusból származó bútorok, festmények és egyéb műtárgyak gondoskodnak a kulturális szórakozásról.  

Tovább...

 

Falk Art&Antique Street - Magyar Iparművészeti Galéria - videó

"Felnőttként is igazi kincsvadász? Irány a Magyar Iparművészeti Galéria! Lépjen be a csodák birodalmába, hagyja, hogy lenyűgözze az art deco, a barokk és az eklektikus stílust képviselő műtárgyak garmadája! A Falk Miksa utcában 2007-ben megnyílt galériában nagy választékban kínálnak ezüst-, dísz-, és használati tárgyakat. Fő profiljuk a régi ezüst étkészletek összeállítása, eredeti állapotukba való felújítása. Vállalják hiányos étkészletekhez történő pótlások beszerzését, vagy kívánságra tetszőleges méretű és típusú készletek összeállítását. Az ezüstöket gyártáskori állapotban, felpolírozva, monogram és karcmentesített, kifogástalan állapotban kínálják vásárlóiknak. Üzlet: Budapest, V. kerület, Falk Miksa utca 24-26."

Forrás: BUM Budapest

Tovább...

 
 

Folytatódnak a Tavaszi Tematikus Séták

Szeretne többet tudni az art deco és mid-century bútorokról? Vagy megismerkedne a Virág Judit Galéria kortárs műveivel egy művészettörténész segítségével? Ha igen, akkor mindenképpen legyen ott a Falk Miksa utcai sétánkon április 29-én 14.00 órakor. 

Sétánk során szemezgetünk Lipótváros kalandos történetéből, beszélgetünk szecesszióról és selyemgyártásról, rendhagyó szobrokról és különleges sorsokról. Ferenczi Zsuzsa bútorbecsüs, az Artcore Antik & Design üzletvezetője art deco, mid-century modern és design bútorokról mesél nekünk, és megmutatja, hogyan illesszük a 20. század stílusait egy mai enteriőrbe. A Virág Judit Galéria kortárs műveivel Hársfalvi Magdolna művészettörténész társaságában ismerkedünk. Végül megpihenünk a Café Frei-ben egy illatos kávé vagy tea mellett.

 

 

Tovább...

 

Tavaszi Tematikus Séták sorozat 2022 - Falk Miksa utca

Tittel Kinga idegenvezetővel, a Mesélő Budapest és a Mesélő zsebkönyvek írójával (A Várnegyed titkai, A Duna kincsei, Kilátók és Miniszobrok), a Klasszik és Jazzy rádión hallgatható Mesélő Budapest műsor házigazdájával eredünk a Lipótváros rejtett kincseinek nyomába.

 

Tovább...

 

Mesélő Lipótváros – Szuhai Barbarával, a Mesélő Házak blog szerzőjével

Érintett utcák: Art&Antique Street Címkék: Séta,slowxmas2021 Esemény kezdete: 2021-12-19 11:00:00 Esemény vége: 2021-12-19 13:00:00

Falk Miksa utca, a galériák utcája. Szebbnél szebb portékák, festmények, ezüstök, régiségek. De ékszerdobozok rejtőznek a homlokzatok mögött is, mesés kovácsoltvas korlátok, színes ablaküvegek, márvány padlók, finom színezésű csempézett falak kísérik haza a szerencsés itt lakókat.

Tovább...

 

Nádor-udvar kívül belül – és más érdekességek

Kalandozás a galériás negyed múltjában és a Kieselbach Galéria és Aukciósház téli aukciós anyagában.

2021. december 12., 13:00

A Kieselbach Galéria és Aukciósház téli árverésének kvalitásos anyagával ismerkedhetnek meg az érdeklődők december 12-én. Balázs Kata idegenvezető, műtárgybecsüs, a Falk Art&Antique Street menedzsere invitálja várostörténeti sétára mindazokat, akiket érdekelnek a galériás negyed múltjának ikonikus alakjai és gyönyörű műtárgyai. Kiderül például, mi volt a dolga a nyargoncnak a régi időkben, mivel és hol töltötte mindennapjait az idősödő Szép Ernő, és megtudjuk azt is, mi köze egy svájci molnárlegénynek a magyarok sörfogyasztásához. Szóba kerül a legendás Nádor-udvar, ahova be is tér a társaság egy tárlatvezetésre, hiszen ma itt található a Kieselbach Galéria.

Tovább...

 

SlowXmas - Modern és Kortárs Művészeti Séta a Falk Miksa utcában

A Budapest ikonikus utcáit bemutató SlowXmas séták keretében december 4-én a legendás Falk Miksa utca három modern és kortárs művészeti kiállításába nyerhetnek közelebbi betekintést sétapartnereink!

2021. december 04., 13:30

A karácsony előtti kulturális feltöltődésben segítségünkre lesznek: - A Bodó Galéria és Aukciósház, amelynek 5. Téli Aukciós anyagát ismerhetjük meg közelebbről. Az árverésre december 9-én kerül sor, így a séta résztvevői még bőven az azt megelőző napokban ismerkedhetnek meg a művekkel. A galéria a jelenlegi formájában 2018 márciusában nyílt meg, bár előtte is fontos szereplője volt az utca életének, hiszen a több évtizeden át sikeresen működő Magyar-Francia Galéria megújult és kibővített változataként jött létre. - A Nagyházi Contemporary, amely a nagymúltú Nagyházi Galéria és Aukciósház tavaly nyílt új, kortárs művészeti galériája. 2020-ban kortárs galériát nyitni nagy bátorságra vall – szó esik majd ennek részleteiről és a galéria fiatal művészeiről. Sétánk során ellátogatunk a Falk Miksa utcában található showroomba, ahol arról is beszélgetünk majd, milyen a fiatal kortárs művészek helyzete ma hazánkban, egy világjárvány közepén. - A Virág Judit Galéria aznap nyitó Téli Aukciós anyagával is megismerkedhetünk. Az aukciós kiállítás december 4-18. között lesz megtekinthető, az árverést pedig 19-én tartják, így a séta során szó szerint az elsők között tudhatunk meg kulisszatitkokat a kiállított művekről, és természetesen a galéria fantasztikus, új, kibővített tereit is bejárjuk.   Tovább...

 
 

ANTIK MŰVÉSZETI SÉTA

Érintett utcák: Art&Antique Street Címkék: Séta Esemény kezdete: 2021-09-25 11:00:00 Esemény vége: 2021-09-25 13:00:00

Kincskeresés a Lipótvárosban – antik tárgyak és tulajdonosaik

Tovább...

 

KORTÁRS MŰVÉSZETI SÉTA

  Érintett utcák: Art&Antique Street Címkék: Séta Esemény kezdete: 2021-09-24 12:00:00 Esemény vége: 2021-09-24 14:00:00

Kortárs és modern kincsek a régiségek utcájában

Tovább...

 
 

PesText // kép-regény-KOCKÁK - - Kiállításmegnyitó

Pintér Galéria és Aukciósház

Budapest, Falk Miksa u. 10, 1055

Kiállításmegnyitó A kép-regény-KOCKÁK műfaji és esztétikai korlátok nélkül enged bepillantást a mai magyar- és lengyel képregényművészetbe. A tárlat elsősorban a fiatal, magyar képregényrajzolók munkáit hivatott bemutatni. Mivel idén Lengyelország a kép-regény-KOCKÁK díszvendége, szerephez jutnak a kortárs lengyel művészek is. A kiállításon eredeti rajzokat láthatunk többek között Lakatos István, László Márk, Csepella Olivér, Németh Gyula és a lengyel Wojciech Stefaniec illusztrátorok munkái közül.

Helyszín: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 10.

 

 

Tovább...

 
 
 
 
 
 
 

Várunk vissza Budapest bevásárlóutcáiba! - A nap vállalkozója: Hári Anikó Ékszergaléria

Miről szól a #Várunkvissza kampány?

Nem futamodtak meg a vállalkozások a járványhelyzetben, Budapest öt bevásárlóutcájának összefogásával idén is egy csokorba szedték össze az általuk kínált finomságokat, termékeket, szolgáltatásokat. Az elmúlt években SlowXmas néven ismertté vált kezdeményezés reagálva a vírushelyzetre idén #Várunkvissza – Együtt a helyi vállalkozókért néven hirdeti az összefogást az adventi időszakban. 

Tovább...

 

Várunk vissza Budapest bevásárlóutcáiba! - A nap vállalkozója: Anna Antikvitás

Miről szól a #Várunkvissza kampány?

Nem futamodtak meg a vállalkozások a járványhelyzetben, Budapest öt bevásárlóutcájának összefogásával idén is egy csokorba szedték össze az általuk kínált finomságokat, termékeket, szolgáltatásokat. Az elmúlt években SlowXmas néven ismertté vált kezdeményezés reagálva a vírushelyzetre idén #Várunkvissza – Együtt a helyi vállalkozókért néven hirdeti az összefogást az adventi időszakban. 

Tovább...

 

Várunk vissza Budapest bevásárlóutcáiba! - A nap vállalkozója: Montparnasse

Miről szól a #Várunkvissza kampány?

Nem futamodtak meg a vállalkozások a járványhelyzetben, Budapest öt bevásárlóutcájának összefogásával idén is egy csokorba szedték össze az általuk kínált finomságokat, termékeket, szolgáltatásokat. Az elmúlt években SlowXmas néven ismertté vált kezdeményezés reagálva a vírushelyzetre idén #Várunkvissza – Együtt a helyi vállalkozókért néven hirdeti az összefogást az adventi időszakban. 

A nap vállalkozója: Montparnasse

A Montparnasse bútor-galériában eredeti francia art deco bútorok és az ’50, ’60, ’70 es évek vintage designer darabjai mellett napjaink lakberendezési tárgyait is megtalálja a látogató. A közös nevező az exkluzív elegancia kínálatunk minden elemében

Tovább...

 

6 órai tea stílusosan – Műtárgyak élőben

Beszélgessünk online a művészetről! Szerdánként egy-egy régiségbolt, galéria hangulatát hozzuk el az otthonába. A részvétel ingyenes.

Élőben jelentkezünk egy csésze illatos tea mellől. Sorra kézbe vesszük a múltidéző tárgyakat és Önökkel együtt hallgatjuk a téma szakértőinek történeteit. A kérdéseket, hozzászólásokat a Zoom alkalmazás segítségével fogadjuk. Készüljenek a képernyő elé egy forró teával Önök is, élvezzék otthonuk kényelméből a szebbnél szebb régiségboltok, galériák hangulatát!

Beszélgetőtárs: Balázs Kata újságíró, műtárgybecsüs

Tovább...

 

Online Tavaszi Feltöltődés 2.0

Kedves Barátaink! Örömmel hívunk Benneteket egy 100 %-osan vírusmentes, virtuális sétára a Falk Miksa utcába!   Balázs Kata kalauzol egy élő, online ZOOM-közvetítés keretében, és több üzletbe is betérünk majd. Az egy órás séta május 30-án, szombaton 11 órakor kezdődik. Tovább...

 
 
 
 
 
 
 

Art Nouveau meets Music

Tar Judit, az Antik & Modern vezetője és az antik bútorok szakértője betekintést nyújt az Art Nouveau és Art Deco bútorok, lakberendezési kiegészítők és ékszerek lenyűgöző világába.

Időpontok: 2019. december 6-8. 10.00-18.00

Tovább...

 
 
 

Légy Karácsonykor is környezettudatos!

Hogyan? Ehhez adunk tippeket és tanácsokat "zero waste" csomagoló workshopjaink alkalmával, ahol olyan technikákat és ötleteket sajátíthatsz el, amit később a hétköznapokban is használhatsz, nem csak Karácsonykor. Fontosnak tartjuk, hogy a lehető legkevésbé terheljük a környezetet, ezért meglévő anyagok, vagy a természetben lebomló anyagok felhasználásával mutatunk most csomagolási trükköket.

Tovább...

 
 

Moró Antik nyári nyitvatartása

Nyári szabadság miatt július 19-től augusztus 13-ig galériánk zárva tart. Kellemes nyarat kívánunk mindenkinek!

We are on summer holiday from 19th July until 13th August. Happy Holiday to everyone!

Tovább...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Művészpadok

Utcára kerülnek újra azok az eredetileg natúr fenyőpadok, amelyeket a Falk Art Fórum évekkel ezelőtt azért vásárolt, hogy művészek, vagy művészi vénával megáldott műkedvelők, munkájukkal műalkotássá varázsolják. 

Tovább...

 

Nagyházi 25

Éppen negyedszázada, 1994. április 14-én rendezte meg a Sotheby’s Budapest és a Nagyházi Galéria közös aukcióját.

Tovább...

 

Csak egy zsaru? A műtárgyak világában a rendőr is különleges

Különös területe a rendőrségi nyomozati munkának a lopott műtárgyak elkövetőinek felderítése és – szerencsés esetben – az eltűnt művek előkerítése. A lopások többsége kisstílű, a tolvaj viszi a lakásból, a templomból, amit ér és fillérekért passzolja tovább az orrgazdának.

Tovább...

 
 

A Falk Miksa utca egy nyitott pláza

Néhány évtizede a Falk Miksa utca a budapesti műkereskedelem központja. A galériákban, a műtárgykereskedőknél igényesen össze válogatott tárgyak sokasága található. Olyanoké, amelyek többsége nem csupán értékes és szép műtárgy, de kulturális és művészettörténeti jelentőséggel is bír. Ebben az utcában azonban nem csak értékes és fontos műtárgyak halmozódtak fel, de az a tudás is, ami ezek kezeléséhez szükséges. Két évvel ezelőtt a műkereskedők megalakították az Art&Antique Street elnevezésű csoportot, mert úgy gondolták, jó lenne ezt a tudásanyagot, és a műtárgyakhoz kötődő megannyi érdekességet különféle előadások és programok segítségével megmutatni azoknak is, akik a műkereskedők utcáját egy távoli, megfejthetetlen bolygónak vélik. –  Nem távoli, és megfejthetetlen bolygó ez az utca – mondja Sajdik Ildikó, aki Tar Judittal megálmodta az Art&Antique Street csoportot. – És úgy gondoljuk, jó lenne, ha a műkereskedők világáról is lehámlana a misztikus máz. Szeretnénk a Falk Miksa utcát felhelyezni az emberek mentális térképére.

Tovább...

 

A modern lakberendezés és az antik művészet

Világunk folyamatosan változik. Környezetünk és világszemléletünk, kultúránk és ízlésünk együttesen határozzák meg életvitelünket és életterünket, egyben azok a tárgyak, amelyekkel körülvesszük magunkat, hatással vannak a gondolkodásunkra és a mindennapjainkra.

Tovább...

 
 
 
 

2012: A XIII. Falk Art Fórum programjai voltak

Jótékonysági árverés a Nagyházi Galériában - Keresd az utca Kincseit! - Programok gyerekeknek; Tóth József "Füles" fotóművész mesél nekünk; Simplicissimus szerint a világ... de leginkább Budapest - Kálloy  Molnár  Péter és együttese - Váczi Eszter és a Quartet - Pátkai Rozina Quintet - 10 éves, mégis friss és fiatalos - a TAZI ismét muzsikál a FalkArton

Tovább...

 

Rólunk írták

Az elmúlt években a Falk Art Fórum mindig nagy sajtónyilvánosságnak örvendhetett, alább szemezgetünk ezen írásokból. Tovább...