Hírek

Aktuális » Hírek

 
 
 
 
 
 

Várunk vissza Budapest bevásárlóutcáiba! - A nap vállalkozója: Hári Anikó Ékszergaléria

Miről szól a #Várunkvissza kampány?

Nem futamodtak meg a vállalkozások a járványhelyzetben, Budapest öt bevásárlóutcájának összefogásával idén is egy csokorba szedték össze az általuk kínált finomságokat, termékeket, szolgáltatásokat. Az elmúlt években SlowXmas néven ismertté vált kezdeményezés reagálva a vírushelyzetre idén #Várunkvissza – Együtt a helyi vállalkozókért néven hirdeti az összefogást az adventi időszakban. 

Tovább...

 

Várunk vissza Budapest bevásárlóutcáiba! - A nap vállalkozója: Anna Antikvitás

Miről szól a #Várunkvissza kampány?

Nem futamodtak meg a vállalkozások a járványhelyzetben, Budapest öt bevásárlóutcájának összefogásával idén is egy csokorba szedték össze az általuk kínált finomságokat, termékeket, szolgáltatásokat. Az elmúlt években SlowXmas néven ismertté vált kezdeményezés reagálva a vírushelyzetre idén #Várunkvissza – Együtt a helyi vállalkozókért néven hirdeti az összefogást az adventi időszakban. 

Tovább...

 

Várunk vissza Budapest bevásárlóutcáiba! - A nap vállalkozója: Montparnasse

Miről szól a #Várunkvissza kampány?

Nem futamodtak meg a vállalkozások a járványhelyzetben, Budapest öt bevásárlóutcájának összefogásával idén is egy csokorba szedték össze az általuk kínált finomságokat, termékeket, szolgáltatásokat. Az elmúlt években SlowXmas néven ismertté vált kezdeményezés reagálva a vírushelyzetre idén #Várunkvissza – Együtt a helyi vállalkozókért néven hirdeti az összefogást az adventi időszakban. 

A nap vállalkozója: Montparnasse

A Montparnasse bútor-galériában eredeti francia art deco bútorok és az ’50, ’60, ’70 es évek vintage designer darabjai mellett napjaink lakberendezési tárgyait is megtalálja a látogató. A közös nevező az exkluzív elegancia kínálatunk minden elemében

Tovább...

 

6 órai tea stílusosan – Műtárgyak élőben

Beszélgessünk online a művészetről! Szerdánként egy-egy régiségbolt, galéria hangulatát hozzuk el az otthonába. A részvétel ingyenes.

Élőben jelentkezünk egy csésze illatos tea mellől. Sorra kézbe vesszük a múltidéző tárgyakat és Önökkel együtt hallgatjuk a téma szakértőinek történeteit. A kérdéseket, hozzászólásokat a Zoom alkalmazás segítségével fogadjuk. Készüljenek a képernyő elé egy forró teával Önök is, élvezzék otthonuk kényelméből a szebbnél szebb régiségboltok, galériák hangulatát!

Beszélgetőtárs: Balázs Kata újságíró, műtárgybecsüs

Tovább...

 

Online Tavaszi Feltöltődés 2.0

Kedves Barátaink! Örömmel hívunk Benneteket egy 100 %-osan vírusmentes, virtuális sétára a Falk Miksa utcába!   Balázs Kata kalauzol egy élő, online ZOOM-közvetítés keretében, és több üzletbe is betérünk majd. Az egy órás séta május 30-án, szombaton 11 órakor kezdődik. Tovább...

 
 
 
 
 
 
 

Art Nouveau meets Music

Tar Judit, az Antik & Modern vezetője és az antik bútorok szakértője betekintést nyújt az Art Nouveau és Art Deco bútorok, lakberendezési kiegészítők és ékszerek lenyűgöző világába.

Időpontok: 2019. december 6-8. 10.00-18.00

Tovább...

 
 
 

Légy Karácsonykor is környezettudatos!

Hogyan? Ehhez adunk tippeket és tanácsokat "zero waste" csomagoló workshopjaink alkalmával, ahol olyan technikákat és ötleteket sajátíthatsz el, amit később a hétköznapokban is használhatsz, nem csak Karácsonykor. Fontosnak tartjuk, hogy a lehető legkevésbé terheljük a környezetet, ezért meglévő anyagok, vagy a természetben lebomló anyagok felhasználásával mutatunk most csomagolási trükköket.

Tovább...

 
 

Moró Antik nyári nyitvatartása

Nyári szabadság miatt július 19-től augusztus 13-ig galériánk zárva tart. Kellemes nyarat kívánunk mindenkinek!

We are on summer holiday from 19th July until 13th August. Happy Holiday to everyone!

Tovább...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Művészpadok

Utcára kerülnek újra azok az eredetileg natúr fenyőpadok, amelyeket a Falk Art Fórum évekkel ezelőtt azért vásárolt, hogy művészek, vagy művészi vénával megáldott műkedvelők, munkájukkal műalkotássá varázsolják. 

Tovább...

 

Nagyházi 25

Éppen negyedszázada, 1994. április 14-én rendezte meg a Sotheby’s Budapest és a Nagyházi Galéria közös aukcióját.

Tovább...

 

Csak egy zsaru? A műtárgyak világában a rendőr is különleges

Különös területe a rendőrségi nyomozati munkának a lopott műtárgyak elkövetőinek felderítése és – szerencsés esetben – az eltűnt művek előkerítése. A lopások többsége kisstílű, a tolvaj viszi a lakásból, a templomból, amit ér és fillérekért passzolja tovább az orrgazdának.

Tovább...

 
 

A Falk Miksa utca egy nyitott pláza

Néhány évtizede a Falk Miksa utca a budapesti műkereskedelem központja. A galériákban, a műtárgykereskedőknél igényesen össze válogatott tárgyak sokasága található. Olyanoké, amelyek többsége nem csupán értékes és szép műtárgy, de kulturális és művészettörténeti jelentőséggel is bír. Ebben az utcában azonban nem csak értékes és fontos műtárgyak halmozódtak fel, de az a tudás is, ami ezek kezeléséhez szükséges. Két évvel ezelőtt a műkereskedők megalakították az Art&Antique Street elnevezésű csoportot, mert úgy gondolták, jó lenne ezt a tudásanyagot, és a műtárgyakhoz kötődő megannyi érdekességet különféle előadások és programok segítségével megmutatni azoknak is, akik a műkereskedők utcáját egy távoli, megfejthetetlen bolygónak vélik. –  Nem távoli, és megfejthetetlen bolygó ez az utca – mondja Sajdik Ildikó, aki Tar Judittal megálmodta az Art&Antique Street csoportot. – És úgy gondoljuk, jó lenne, ha a műkereskedők világáról is lehámlana a misztikus máz. Szeretnénk a Falk Miksa utcát felhelyezni az emberek mentális térképére.

Tovább...

 

A modern lakberendezés és az antik művészet

Világunk folyamatosan változik. Környezetünk és világszemléletünk, kultúránk és ízlésünk együttesen határozzák meg életvitelünket és életterünket, egyben azok a tárgyak, amelyekkel körülvesszük magunkat, hatással vannak a gondolkodásunkra és a mindennapjainkra.

Tovább...

 
 
 
 

2012: A XIII. Falk Art Fórum programjai voltak

Jótékonysági árverés a Nagyházi Galériában - Keresd az utca Kincseit! - Programok gyerekeknek; Tóth József "Füles" fotóművész mesél nekünk; Simplicissimus szerint a világ... de leginkább Budapest - Kálloy  Molnár  Péter és együttese - Váczi Eszter és a Quartet - Pátkai Rozina Quintet - 10 éves, mégis friss és fiatalos - a TAZI ismét muzsikál a FalkArton

Tovább...

 

Rólunk írták

Az elmúlt években a Falk Art Fórum mindig nagy sajtónyilvánosságnak örvendhetett, alább szemezgetünk ezen írásokból. Tovább...