Újra nyitva volt a Falk Miksa utca

Archívum » Újra nyitva volt a Falk Miksa utca

A Kulturális Örökség Napjai programhoz csatlakozó Falk Art Fórumon idén első alkalommal, szakértő építész vezetésével tehettek sétát az érdeklődők, és betekinthettek néhány különösen szép Falk Miksa utcai bérház lépcsőházába, udvarába, rejtett zugaiba. Szintén első alkalommal egy hagyományteremtő színházi bemutatkozás volt látható a Fórumon. Az első „vendégszereplő" a József Attila színház társulata lett, amely itt nyitotta meg évadját, és színpadi- valamint az utca teljes hosszán zajló programokkal várta a művészetkedvelőket.

A hagyományoknak megfelelően továbbra is az utca teljes hosszában, a Kossuth Lajos tértől a Szent István körútig kitelepültek a környék régiségkereskedői, kortárs képzőművészettel foglalkozó galériái, és délután kettőtől este tíz óráig színes kavalkáddal, kulturális programokkal várták az érdeklődőket. Az eddigi hagyományoknak megfelelően most is voltak tűzzsonglőrök, koncertek, tárlatvezetések, finom falatok és hogy a megfáradt vendégek kipihenhessék magukat, számos, ismert képzőművész által festett pad állt rendelkezésre.

Nagy öröm a szervezők számára, hogy a rövid múltra visszatekintő Fórum idén tavasszal Belváros-Lipótváros Önkormányzatától a Jövő Városáért díj Arany fokozatában részesült, a városrész megújulása érdekében végzett jelentős innovatív munkáért. Reméljük, hogy a Falk Art Forum idei második eseménye is rászolgál majd e megtisztelő címre.

« Vissza