SIKERESEN LEZAJLOTT A 13. FALK ART FÓRUM - 2012. SZEPTEMBER 22-ÉN

Archívum » SIKERESEN LEZAJLOTT A 13. FALK ART FÓRUM - 2012. SZEPTEMBER 22-ÉN

Tizenharmadszor kerül megrendezésre a Falk Art Fórum, Antik és Modern Művészeti Fesztivál. Szeptember 22-én, szombaton ismét művészetkedvelők lepik el a Falk Miksa utcát és környékét. A késő estig nyitva tartó galériák, kiállításokkal, bemutatókkal, tárlatvezetésekkel, játékkal várják az érdeklődőket.

Megnyílik a galériák misztikusnak tűnő világa, a betérőknek csakis a kíváncsiság kötelező. Az utcán felállított pihenőpadok olyan műalkotások, melyeken jó megpihenni, beszélgetni, vagy csak hallgatni a zeneszót.

Az idei fesztivál kiemelt programja az Iparművészeti Múzeum becses, a Zsolnay Manufaktúra által készített mázas épületdíszeinek árverezése a Nagyházi Galériában. A jótékonysági árverés bevételét a múzeum javára fordítják.               

Az ünnepi program részeként beszélgetünk Tóth József Füles fotóművésszel. Török András - aki a fesztivál rendszeres résztvevője - ezúttal nemcsak új Budapest Könyvét dedikálja, hanem elindítja a Falk Miksa utcai kalandtúrát. Ezen az izgalmas kvízjátékon értékes nyereményeket lehet nyerni

A kortársak alkotásait bemutató galériák közül, a MissionArt Galéria „Akt-kiállítása” Varga Nándor Lajos elfeledett festményeit és grafikáit mutatja be az 1920-as évekből.

A Biksady Galéria a tavalyi nagy sikerű Convoy Leipzig című kiállítása után most Convoy Berlin című tárlatát rendezi meg, amelyen fiatal berlini képzőművészek mutatkoznak be.

A Prestige Galériában Madarassy István ötvös - szobrászművész állít ki. A Pintér Sonja Kortárs Galéria rendezésében Ganczaugh Miklós Körképek című tárlatát, a Haas Galériában Litkey György festőművész emlékkiállítását tekinthetik meg.

A BÁV az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is megrendezi népszerű kamaraaukcióját.

A Wladis Galéria magángyűjteményből származó zeneszerszámokat állít ki, amelyek ékszereik motívumait is adják. Fotótörténeti kiállítást rendez a Bujanovics Régiségbolt az elmúlt 150 év fotográfiai eszközeiből, amelyek között magyar találmány is látható.

A Moró Antik ezúttal is különleges tárlattal jelentkezik – Japánból származó bronz műtárgyakat mutat be. A próbaveretek ritka gyűjteményét mutatja be a Seres Karát Galéria tárlata, amelyek a pénzverőszerszámok kipróbálását szolgálták.

Hári Anikó ékszereit és Makány Márta ruháit nemcsak a galériában, hanem előtte, az utcán is bemutatják. Az art deco szerelmeseinek figyelmét, a Montparnasse Galéria, az Art Deco Galéria és az Artcore Antik és Design kínálatára hívjuk fel.

Idén ismét a FAF-on vendégeskedik a Szentendrei Ferenczy Múzeum, művészi portrékarikatúrákat és kortárs művészek egymásról készített vagy éppen saját magukat karikírozó arcképeit állítja ki kamiontárlatatán. A múzeumpedagógiai foglalkozáson, pedig karikatúrát készíthetnek magukról felnőttek és gyerekek.

A Falk Art Fesztivál nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is kínál szórakozást, utóbbiak kincskereső kalandban vehetnek részt. A játékban résztvevő szemfüles gyerekek kincseket kereshetnek különböző galériákban, a sikeresen teljesítők ajándékot kapnak.

Ne feledkezzünk el a zenéről: Itt lesz a Kálloy Molnár Péter és együttese, Váczi Eszter és a Quartet, a Pátkai Rozina Quintet, fellépnek a Tóth Aladár Zeneiskola növendékei, és zene szól a Falk Miksa utca 13. udvarán is, ahol a Haas Daléria Gangversenyén Weszely Ernő harmonikázik és Linda Sue Moshier énekel.

Már hagyományt teremtettünk: tudjuk, a találkozások napja ez a szombat minden ősszel és tavasszal. Stílusok és korok, generációk és művészeti ágak találkoznak a Falk Art Fórumon, ami tagadhatatlanul egyre inkább a miénk. Családdal, baráti társasággal vagy akár egyedül – érdemes szombaton a Falk utcába látogatni, és a fesztivál ingyenes programjairól színesen mesélő Falk Art Kurírral a kézben kincskeresésre indulni.

A programokról bővebb információ a www.falkart.hu oldalon található.

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

« Vissza