FALK ART FÓRUM, 2014

Archívum » FALK ART FÓRUM, 2014

Hosszú, közel két éves szünet után újra fesztiválozunk! A Kossuth tér átépítése és a Falk Miksa utca szépítése akadályozott meg minket a Falk Art Fórum megtartásában. Megszépült, rendezetté vált utcánkban most végre sor kerülhet tizennegyedik rendezvényünkre. Május 17-én érdekesebbnél érdekesebb programokkal várjuk az érdeklődőket.

A Nagyházi Galéria 200. jubileumi árverését tartja, s ennek különleges kiállítását láthatják ezúttal. A Körmendi Galéria a 70 éves Szabados Árpád festőművésznek rendez jubileumi kiállítást.
A fesztivál napján látogatható utoljára a Kálmán Makláry Fine Arts galériában a magyar származású festőművész, Sam Havadtoy legújabb munkáit bemutató Regret Nothing című tárlat.
A Moró Antik ezúttal is különleges tárgyakkal várja látogatóit: a magángyűjteményekből  származó, 16.–19.  századi főúri díszszablyák  egykor viselőjük pompájának elmaradhatatlan kellékei voltak.
A Haas Galéria Kecskeméti Kálmán portréfotóit álítja ki.

Élek!, Új képek, erdélyi emlékek címmel Gábriel Ajna kisméretű festményeiből rendez kiállítást a MissionArt Galéria.
A Wladis Galéria különböző korokból és kultúrákból származó kisméretű bronzszobrokat állít ki tárlatán.

Hári Anikó Ékszergalériájában ezúttal olyan színes  drágaköveket mutatnak be, amelyeket most hoztak Hongkongból. A kiválasztott drágakőből kívánságra ékszert készítenek.
Saly Noémi tart tárlatvezetést a Falk Miksa utcában, az utca történetéről mesél az érdeklődőknek, miközben bemutatja annak néhány érdekes épületét is. Konrád Miklós bútorbecsűs és restaurátor ezúttal is bútorstílusokról tart előadást néhány galériában.

A zene most is fontos szerepet tölt be a FAF-on: Váczi Esztert és a Quartetet, a Pátkay Rozina Duót, valamint a Haas Dalériában Wessely Ernőt hallhatja a fesztivál közönsége.
Nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek számára is kínál a fesztivál szórakozást: a kicsiknek szóló foglalkozások játékosan közelítve próbálják megszerettetni a képzőművészetet.

Terveink szerint a FAF ezentúl évente egyszer kerül megrendezésre.

Mint mindig, ezúttal is jó szórakozást kívánunk!

A szervezők

« Vissza