KEDVES FALK ART FÓRUM BARÁTOK!

Archívum » KEDVES FALK ART FÓRUM BARÁTOK!

Hosszú, közel két éves szünet után újra megrendezésre került a galériás utca közkedvelt fesztiválja, a Falk Art Fórum. A Kossuth tér átépítése és a Falk Miksa utca szépítése akadályozta meg a Falk Art Fórum megtartását. A megszépült, rendezetté vált utcában most végre sor kerülhetett a tizennegyedik rendezvényünkre.
Május 17-én érdeklődők ezreit vonzotta a fesztivál. Jöttek műértők és műkedvelők, jelenlétükkel bizonyítva, hogy a Falk Art Fórum éppúgy szól a szakmai, mint a kultúra iránt érdeklődő szélesebb közönségnek. A Jövő Városáért díj arany fokozatát elnyert rendezvény immár hagyomány – ugyanakkor képes mindig kellemes meglepetésekkel is szolgálni.

Összefogás volt ez a javából, sokan osztozhatunk a sikeren. Büszkék vagyunk a népes vendégseregre, a színvonalas programokra, a jó hangulatra – és legalább ennyire a lelkes és hozzáértő együttműködő partnerekre.

A Nagyházi Galéria 200. jubileumi árverését tartotta, s ennek különleges kiállítását láthatták ezúttal.

A Körmendi Galéria a 70 éves Szabados Árpád festőművésznek rendezett jubileumi kiállítást.

A fesztivál napján volt utoljára látogatható a Kálmán Makláry Fine Arts galériában a magyar származású festőművész, Sam Havadtoy legújabb munkáit bemutató Regret Nothing című tárlat.

A Körmendi Galéria is érdekes programmal szolgált, benn a galériában Szabados Árpád  festőművész kiállítása, kint a galleria előtt kortárs képzőművészek mutatták be munkáikat.

A Moró Antik ezúttal is különleges tárgyakkal várta látogatóit: a magángyűjteményekből  származó, 16.–19.  századi főúri díszszablyák  egykor viselőjük pompájának elmaradhatatlan kellékei voltak.

A Haas Galéria Kecskeméti Kálmán portréfotóit álította ki.

Élek!, Új képek, erdélyi emlékek címmel Gábriel Ajna kisméretű festményeiből rendezett kiállítást a MissionArt Galéria.

A Wladis Galéria különböző korokból és kultúrákból származó kisméretű bronzszobrokat állított ki tárlatán.

Hári Anikó Ékszergalériájában ezúttal olyan színes  drágaköveket mutattak be, amelyeket most hoztak Hongkongból. A kiválasztott kőből kívánságra ékszert készítettek.

Nagy érdeklődésre számot tartó tárlatvezetés is zajlott a Falk Miksa utcában, az utca történetét ismerhették meg a látogatók. Konrád Miklós bútorbecsűs szakértő ezúttal is bútorstílusokról tartott előadást néhány galériában.

A zene most is fontos szerepet töltött be a FAF-on, többek között a Tóth Aladár zeneiskola diákjai  és tanárai mutatkoztak be. Váczi Esztert és a Quartetet,  a Pátkai Rozina Duót, valamint a Haas Dalériában Wessely Ernőt hallhatta a fesztivál közönsége.

Nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek számára is kínált a fesztivál szórakozást: a kicsiknek szóló foglalkozások játékosan közelítve próbálták megszerettetni a képzőművészetet.

A következő fesztivál megrendezéséig örömmel várjuk a javaslatokat, ötleteket, hogy a Falk Art Fórum még jobb, még színvonalasabb, még inkább a miénk lehessen!


A szervezők

« Vissza