XVI. FALK ART FÓRUM

Archívum » XVI. FALK ART FÓRUM

Tíz évet tudhatunk már magunk mögött, pontosabban egy évtizednyi sikeres, programokban gazdag, töretlenül lelkes törzsközönséget magáénak tudó fesztivált – összesen tizenhatot. 2016-ban, tíz évvel az első FAF után, büszkén állíthatjuk, hogy a műkereskedők hagyományos Falk Miksa utcai fesztiválja, a Falk Art Fórum a budapesti kulturális élet egyik legismertebb, legnépszerűbb eseményévé vált. Ahol ott kell lenni! Már az előkészületek alatt éreztük, hogy az idei igazán különleges esemény lesz. A Nap már reggeltől mosolygott és egész nap velünk maradt, ezzel könnyed nyári hangulatot adva a rendezvénynek. Az idei fesztivál jobbára a hagyományok mentén szerveződött.

Ezen a napon nyílt a...

...Nagyházi Galéria tavaszi nagy aukciójának kiállítása, amelyen a képző- és iparművészeti műfajok sokféleségével találkozhatott a látogató.

A szomszédos Wladis Galéria Hephaistos nyomában címmel kovácsoltvas tárgyakat mutattak be. A Moró Antik most is egy különlegességgel rukkolt elő: Tölténytáska , kártus, patrontáska címmel állította ki a 300 éves múlttal bíró katonai felszerelést, a tölténytáskát.

A Magyar-Francia Galéria egyedülálló összeállítást mutatott be 19. századi magyar életképekből, a kor magyar élvonalbeli festőinek munkáiból, biedermeier portrékból és idilli jelenetekből.

A MissionArt az idei fesztiválra nagybányai festők képeiből rendezett kiállítást.

A Haas Galéria A KUT képeskönyve címmel a KUT (Képzőművészek Új Társasága) művészeinek rendezett kiállításának finisszázsára várta az érdeklődőket.

Születésnapját ünnepli a Pintér Galéria és Aukciósház, s ebből az alkalomból 25 %-os kedvezménnyel vásárolhatták meg a FAF napján az Aukciósház közel 150 tételből álló kortárs gyűjteményének darabjait.

A Bardoni Interieur Panoptikum címmel Kadosa-Kiss József műveiből, a Nautilus Antikvitás 19. századi magyar festők műveiből. rendezett tárlatot.

A Biksady Galériában a 19-20. századi festmények és különleges műtárgyakat felvonultató májusi nagy árverés kiállítása volt látható.

A NeoDeco Galéria „MINDENAMIRETRO" címmel a '70-es,'80-as évek retró tárgyait, kisbútorait és kiegészítőit mutatta be.

Az Artcore Antik & Design magyar és francia art deco különlegességekkel, a Csillárvarázs Galéria közel száz felújított régi csillárral várta látogatóit.

A BÁV Szt. István körúti és a Falk Miksa utcai üzletében gazdag műtárgykínálatból, s elegáns ékszerek sokaságából válogathattak az érdeklődők.

Az Art 001 különleges antik ékszereket és értékes magyar ezüst dísztárgyakat kínált a betérőknek.

Hári Anikó ékszergalériájában a legújabb, SZEDER elnevezésű garnitúráját mutatta be. A FAF napján ingyenes értékbecslés és ékszermustra is várta a látogatókat.

A gyerekek, a jövő műgyűjtői idén kiemelt figyelmet kaptak a FAF-on.

A Miksa Café Ökobisztrója előtti aszfalton hulladékból építettek a gyerekek Recycle Falut, aszfaltrajzokkal kiegészítve ezt. Egészséges táplálkozás-kvízt is rendeztek számukra. A kézműves foglalkozásokon kívül nyomozójáték is várta a kicsiket. A résztvevők feladatokat tartalmazó menetleveleket vehettek át.. A sikeres nyomozók meglepetés ajándékot kaptak. A Zsonglőr EszközTár tartott zsonglőrbemutatót, itt a gyerekek ki is próbálhatták a különböző zsonglőreszközöket. A FAF-on megjelenő Farkasréti Rajziskola és Alkotóműhely alkotási lehetőséget biztosított a rajz, a festészet és a kézművesség iránt érdeklődő gyerekek számára.

A hagyományos utca séták idei vezetője Schneller János művészettörténész, aki a séta során bemutatott néhány galériát.

A zene idén is nagy szerepet kapott a fesztiválonA színpadon hallhattuk a ByTheWay együttest, a Tóth Aladár Zeneiskola növendékeit, Balogh Zsuzsanna operaénekest, a Brezy Quartettet, Kozma Orsit és láthattunk két divatbemutatót is, az egyiket a WWM Stúdiótól barokk stílusban, a másikat a Réthy Fashion Farmertől, ahol megtudhattuk, hogyan dobhatjuk fel rég megunt farmer ruháinkat. Izgalmas perceket okozott az Anima Prizma csapata is, akik tűzzsonglőr show-val kápráztatták el a nagyérdeműt.

A Haas Daléria idei vendége a mindig nagy sikert arató Weszely Ernő volt.

Köszönjük, hogy idén is velünk tartottak!

« Vissza