Francia Art Deco és Bauhaus

Artcore Antik & Design, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 12, telefon: (06 1) 269 2703, e-mail: info@artcore.hu, honlap: http://www.artcore.hu/

ARTCORE ANTIQUE & DESIGN
Budapest, Falk Miksa utca 12.
Telefon: +36-1-269-2703
E-mail: info@artcore.hu
www.artcore.hu

 

 

Üzletünk elsősorban magyar és francia art deco, bauhaus valamint olasz és francia mid-century darabokkal foglalkozik: felkutatjuk, felújítjuk és értékesítjük a különleges bútorokat. Tiszteljük a tervezők munkáit, akár teljesen egyedi, akár kisszériás, kézműves műhelyben készült berendezési tárgyakról van szó. A felújítás nálunk szakszerű, tradicionális restaurálást jelent, ennek köszönhető, hogy az autentikus darabok ismét régi fényükben ragyoghatnak. Mivel a restaurálás során alaposan megismerjük a tárgyak szerkezetét, anyagát és előállításuk módját, megrendelésre utángyártást is vállalunk, hiszen a korabeli bútorok beszerzési forrásai kiapadóban vannak.

Budakeszin található raktárunk vevőink számára valódi „kincsvadászatra” ad alkalmat, hiszen ott a felújítottak mellett eredeti állapotban levő, használatukban megkopott bútorok között is válogathatnak. Ezeket – szakszerű tanácsadás után – igény és elképzelés szerint felújítjuk.

Falk Miksa utcai üzletünkben és Markó utcai raktárunkban eredeti állapotú vagy felújított bútorokat, lámpákat, dísztárgyakat, ezenkívül egyedi gyártású, kortárs érdekességeket is kínálunk.

 

Magyar bauhaus székpár, feketére lakkozva, geometrikus mintás kárpittal borítva. Alapja tömör bükkfa, jellemző rá, hogy általában színesre (fehér-narancs-piros-fekete) festették.

 

Balra elől két Ludwig Mies van der Rohe sima és karfás szék, mellettük egy Breuer Marcell szék. Mindhárom jellemzője a bauhaus stílus, a csőváz és a bőrözött ülőfelület, mint ahogy a tervezők is ikonikus alakjai ennek az irányzatnak. Kimondottan kényelmesek, nemcsak esztétikai, hanem ergonómiai szempontból is megfelelőek.

 

 

Francia tervező üvegvázái, egy részük fekete opak üveg, savmaratott és gravírozott art deco mintákkal. Mindegyikben a jelzés: A. Riecke.

 

További érdekes információk az Art & Antique Street oldalán.

 

Megosztás Facebook-on

 

« Vissza