A japán kard

Moró Antik, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 13., telefon: (06 1) 311 0814, e-mail: info@moroantik.hu, honlap: http://moroantik.hu/

MORÓ ANTIK

Budapest, Falk Miksa utca 13.

Telefon: +36 1 311 0814; +36 20 942 8328

Email: info@moroantik.hu

Web: www.moroantik.hu

 

Japán kardkiállítással várja látogatóit a Moró Antik. A fegyverek és keleti műtárgyak gyűjtésére és kereskedelmére szakosodott galéria két profiljának esszenciáját nyújtják a távol-keleti harcművészet ikonikus darabjai. A japán kard: fogalom. Még az is valamiféle tiszteletet érez a név hallatán, akit nem érdekelnek a fegyverek. Azt mondják, a japán kardnak lelke van. Mindenesetre nincs más nép, amely ily tökéletesen ötvözte volna a technikai tudást és a spirituális tartalmat egyetlen eszközben, mint a japánok a kardban, amelynek története az ország történetével fonódik egybe.

Moró Lajos gyűjteményét – amelyet maga is csak ritka, neves alkalmakkor lát így egyben a banki trezor bombabiztos falain kívül – számon tartják Európában. Az érdeklődők sok izgalmas részletet megtudhatnak a pengecsodák kidolgozásáról, a selyemmel tekert rájabőr markolatok titkairól, a belefoglalt apró szobrocskákról, a hüvely díszítéséről a szakértő gyűjtőtől. S hogy a japán kard értő kézben még ma is milyen komoly fegyver, azt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy lezárt fadobozban való szállításához is útvonal engedélyt kell kérni Japánban a rendőrségtől.

 

További érdekes információk az Art & Antique Street oldalán.

Megosztás Facebook-on

 

« Vissza