Szelencék, dobozok, ládikák - A WLADIS Galéria kamaratárlata

Wladis Galéria, 1055 Budapest, Falk Miksa utca 13., telefon: (06 1) 354 0834, e-mail: info@wladisgaleria.hu, honlap: http://www.wladisgaleria.hu/

WLADIS GALÉRIA

Budapest, Falk Miksa u. 13.

Telefon: +36-1-354-0834

E-mail: info@wladisgaleria.hu

www.wladisgaleria.hu

 

Újból igénybe vesszük barátaink képzelőerejét olyan tárgyak bemutatásával, amelyek hol hangosan, hol suttogva beszélnek régholt emberek derűjéről-borújáról.

A SZELENCÉK a testünk melegét átvevő tárgyak sorába tartoznak, és mint ilyenek, a tulajdon legkisebb egységei, nomád eleink „hátamon a házam” életmódjára emlékeztetnek.

A DOBOZOK otthonunk állandó kellékei, hasznos-haszontalan holmijainkat tartjuk bennük. Személyessé teszik környezetünket és szolgáltatják a rend, a rendezettség illúzióját. Tárgyi tartalmuk mellett történeteket hordoznak, generációk láncolatának legendáit.

 

A legősibb bútornak, a ládának kései rokonai a LÁDIKÁK, sarokpánttal, zárral, kulccsal, legszentebb emlékeink, legnagyobb értékeink őrzését bízzuk rájuk.

Aztán itt vannak a vitrinben lakó bonbonierek, édes külsővel és tartalommal. Meg a különféle állagú dohányok tartói, beretva- és bicskatokok, tolltartók, a férfiúi élet kellékei. Ide sorolhatóak – nagy csoportot képezve – az utazások emlékeztetői, és bizony, a kényszerű távollétek: katonaság, fogolytábor, láger barakkjainak bánatos, hazavágyó emlékei.

Számos anyag, készítésmód, forma, kultúra, amelyek érdemessé teszik a róluk szóló beszélgetést, az általuk előhívott gondolatokat.

A tárlat, amely nem utolsó sorban, az új WLADIS tárgyaknak is közeget nyújt, május 24-ig tekinthető meg.

 

A kiállítást 18 órakor, Péter Vladimir mutatja be.

 

 

További érdekes információk az Art & Antique Street oldalán.

Megosztás Facebook-on

 

« Vissza