Convoy Berlin - egy újabb egyedülálló kiállítás az egyéves Biksady Galériában

Biksady Galéria, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 24-26., telefon: (06 1) 784 1111 , honlap: http://www.biksady.com

A tavalyi évben megrendezett nagy sikerű Convoy Leipzig című kiállítást követően ismét egy nemzetközileg is nagy jelentőséggel bíró, egyedülálló kortárs kiállítás nyílik a Biksady Galériában. Ezúttal korunk rangos kulturális központjának elismert kortárs művészei állítják ki legújabb alkotásaikat a Convoy Berlin elnevezésű tárlaton. A kiállítás kurátora Johannes Sperling, aki a bemutatott anyagot berlini galériák összefogásával, valamint a világ számos pontjáról neves köz- és magángyűjteményekből állította össze a legfrissebb irányzatok képviselőinek képzőművészeti remekeiből.

A válogatásban kifejezetten erre, a Biksady Galériában megrendezett alkalomra készített remekművek mellett felsorakoznak azon alkotások is, melyek a legnevesebb kortárs tárlatok után a hazai közönség számára itt kerülnek bemutatásra. A változatos műfajok és stílusok mellett a legkülönfélébb technikák is megjelennek. A legtöbb műre igaz, hogy mondanivalója összetettebb annál, mint aminek első ránézésre tűnik. A megdöbbentőnek vagy esetenként szellemesnek ható képsíkok mögött mélyebb erkölcsi, valamint társadalmi helyzetekre reflektáló mondanivaló húzódik. A koncepció megvalósítása során fontos szerepet játszott a különböző művészi kifejezésmódok felvonultatása, mely rendkívüli nyitottságot igénylő barangoláson vezet végig bennünket. A mindennapi használati tárgyak, mint a kompozíciók szerves alkotóelemei, a művészi alkotófolyamat által az impozáns galéria terében új értelmet kapnak. Emellett képviselteti magát a dekoratív geometria a realisztikus figurális ábrázolásmód között, valamint a populáris ikonográfia érvényessége is megmutatkozik. A nagy volumenű térinstallációk a szellemi megvilágosodás alapgondolatához vezetnek el minket. Ezen belső tartalmak felfedezéséhez és megértéséhez a Falk Art Fórum keretein belüli tárlatvezetés ad alkalmat Johannes Sperling vezetésével.

Művészek: Norbert Bisky, Thorsten Brinkmann, Björn Dahlem, Hannah Dougherty, Sven Drühl, Dennis Feddersen, Shannon Finley, Andrew Gilbert, Gotscha Gosalishvili, Secundino Hernandez, Ruprecht von Kaufmann, Bettina Krieg, Via Lewandowsky, Ryan McLaughlin, Katinka Pilscheur

Fotó: Norbert Bisky: Sputum, 2007

Megosztás Facebook-on

 

« Vissza