RÓZSASZÍN ÁLOM

Hári Anikó Ékszergaléria, 1055 Budapest, Falk Miksa utca 14., telefon: (06 1) 312 0608, (06 20) 959 0938, honlap: https://www.harianiko.hu/

Egy bank trezorjában érezhetik magunkat, ha ellátogatnak Hári Anikó ékszergalériájába.

A Falk Art Fórum alkalmából különleges ékszerkollekció, a „Rózsaszín álom” kerül bemutatásra. A kiállított ékszerekben az egész világon ritkaságnak számító rózsaszín gyémántok láthatóak és biztosan állíthatjuk, hogy minden nő álma egy ilyen páratlan csoda.

A természet csak ritkán alkot tökéleteset, gyakran előfordul, hogy a kibányászott gyémántok gyengébb színárnyalatúak, jellemzően barnák vagy barnás színűek.

A kövek színének javítása érdekében dolgozták ki az ún. HPHT (High Pressure High Temperature) kezelési eljárást.

Olyan ez, mintha a kevésbé szép köveket visszaküldenénk a Föld mélyére, további beavatkozásra.

Az eljárás lényege, hogy a természetes köveket – laboratóriumi körülmények között – rendkívül magas nyomás és hő hatásának teszik ki, melynek következtében módosul a gyémánt rácsszerkezete és megváltozik a kő színe. A végeredmény általában kiszámíthatatlan. A legritkább, rózsaszín árnyalat kialakulásának valószínűsége kevesebb, mint 0,01 %.

Az első kezelések az 1940-es években történtek. Az eljárás 1999-re érte el mai rendkívüli fejlettségi szintjét. A beavatkozás igen költséges, így azt csak néhány csúcstechnológiával felszerelt vállalat vagy intézet képes elvégezni.

Ragadják meg ezt a lehetőséget és nézzék meg a valóban különleges, rózsaszín gyémántos ékszereket Hári Anikó Ékszergalériájában.

Megosztás Facebook-on

 

« Vissza