Feltűnni és kitűnni – közelgő aukciók a Biksady Galériában

Biksady Galéria, 1055 Budapest, Falk Miksa u. 24-26., telefon: (06 1) 784 1111 , honlap: http://www.biksady.com

A Biksady Galéria és Aukciósház az idei Falk Art Fórum májusi nagyárverésének anyagát mutatja be.

A Falk Miksa utca legfiatalabb árverezőháza sokszínű kínálatával hívja fel a műgyűjtők és az érdeklődő közönség figyelmét. Céljuk a gyakorlott szemű műtárgyvadászok és a kezdő, kiváló szépérzékkel rendelkező fiatalabb generációk meghódítása.

A Biksady Galéria tavaszi aukcióját május 19. és 21. között rendezi meg. Az első nap estéjén 6 órakor válogatott festményanyagot kínálnak. A képek összeállításában régi mesterek festményeitől kronologikusan haladnak a modern irányzatok jeles képviselőinek munkái felé. Kiemelt hangsúlyt helyeznek a 19‐20. századi jelentős magyar művészek alkotásaira is. Az anyagok érdekessége, hogy a hazai művészet képviselői nemzetközi kontextusban jelennek meg, ugyanis a kínálatukban állandó jelleggel jelen vannak nemzetközi, főleg európai művészeti alkotások is. Az eredeti művek mellett grafikákat és sokszorosított grafikai eljárásokkal készített alkotásokat is válogatnak. Néhány név az aktualitásokból: Barabás Miklós, Márffy Ödön, Pavle "Paja" Jovanović, Jándi Dávid, Telcs Ede, Iványi‐Grünwald Béla, Telepy Károly, Czóbel Béla, Franz Schrotzberg, Guido Grimani, Henri de Toulouse‐Lautrec.

A következő két napon a műtárgyaké a főszerep: ezüstök, porcelánok, keleti‐ és néprajzi tárgyak, ékszerek és különleges berendezési tárgyak kerülnek kalapács alá. További érdekességekért érdemes alaposan szemügyre venni az aukciók katalógusát.

A Biksady Galéria az év második felében is aktív a műtárgypiac színterén. Legközelebb szeptember

29‐én jelentkeznek kuriózumnak számító modern művészet, design, fotó tematikus árverésükkel, valamint december első napjaiban a téli aukciósorozaton ismét gazdag kollekcióval nyitják a karácsonyi szezont.

Forduljon bizalommal a Biksady Galéria felé, amennyiben felbecsültetné, esetleg eladásra kínálná művészi értékeit. A tárgyfelvétel egész évben folyamatos, műfaji megkötés nincs, biztosan találnak kedvező megoldást a műtárgyak értékesítésére. További információk a www.biksady.com oldalon találhatók!

Megosztás Facebook-on

 

« Vissza