Hári Anikó Ékszergaléria, 1055 Budapest, Falk Miksa utca 14., telefon: (06 1) 312 0608, (06 20) 959 0938, honlap: https://www.harianiko.hu/

Sri Lanka kék kövei

Mióta Sri Lankán jártam a sziget nekem a „Kék szigetet” jelenti.

Az óceán színének árnyalatai, az ég kékje, a szigeten fellelhető drágakövek! A búzavirágkék zafír, a kékes fényjátékú holdkő, az igazi különlegességnek számító kék cirkon, a kék topázok.

Láthattam, milyen embertelen munkával kerülnek a felszínre ezek az évmilliók óta rejtőzködő kövek, láthattam feldolgozásuk folyamatát, amely folyamat nem sokat változott az elmúlt száz év alatt.

Nézhettem, érinthettem ezeket a kincseket. Hazahoztam belőlük pár darabot, azért, hogy konzerváljam a meleget, a sok kéket, Sri Lanka hangulatát.

Ezekből a kövekből azóta ékszerek készültek, melyeket bemutatok az idei Falk Art Fórum látogatóinak.

Külön programként ingyenes ékszer értékbecslés lesz, dél és 2 óra között.

 

LemuriArt

A kristályokkal való, immár közel tíz éves munkánk, mindig újabb és újabb meglepetésekkel szolgál. Számunkra is meglepő, s egyben nagyon feltöltő is az a tapasztalat, hogy szinte lehetetlen két ugyanolyan ékszert készíteni. Rá kellett ébrednünk, hogy valójában számunkra még ismeretlen embereknek készítünk ékszereket, hogy minden egyes darab valakinek készül, s a gazdájára vár.

A LemuriArt várja az érdeklődőket Hári Anikó Ékszer galériájában és az üzlet előtti területen is.

Megosztás Facebook-on

 

« Vissza