A következő Falk Art Fórum fesztivál időpontja: 2018. május 5.

A Falk Art Fórum egyéb résztvevői, eseményei, 2017

Fesztivál » Események, fellépők

 

Gyermek- és családi programok

Elveszett műtárgyak

Nyomozó játék gyerekeknek, és idén újra: felnőtteknek is!

A Falk Art  Fórum Fesztiválon, 14-19 óráig izgalmas játékban vehetnek részt a gyerekek és a felnőttek! 
A résztvevők ez idő alatt bármikor indulhatnak, menetleveleiket a Balaton utca-Falk Miksa utca sarkán felállított információs sátornál vehetik át. 

A kicsiknek fejtörők segítségével, a felnőtteknek pedig meghatározások nyomán kell az adott galériákban megtalálniuk a különféle művészeti alkotásokat. A helyszíneken minden egyes megtalált tárgyért egy-egy pecsét jár a „nyomozó" menetlevelébe. 
A tárgyak sikeres felderítéséért a gyerekek meglepetés ajándékot kapnak az információs sátorban, az eredményes felnőtt nyomozók között pedig a galériák által felajánlott értékes tárgyakat sorsoljuk ki!

Szeretettel várunk Mindenkit!

 

Interjúk, beszélgetések

Beszélgetőtársak

  

Tordai Hajnal - jelmeztervező - aki a kalapok szerelmese. Mesélünk színházról, színdarabokról, színészekről, korok viseletiről és viselkedéseiről, a régi textilek tiszteletéről, megőrzéséről, színpadi felhasználásáról és a textifestésről, mint a csalás művészetéről. Beszélgetünk az öltözékkiegészitőkről, ami nélkül nem egész a kép. Így a kalapokról, fejdíszkölteményekről. Az Operaház egyik kalaposművésze, Fazekas Éva mutatja a trükköket...Látható sok színpadi fejdísz is!

Dr. Grád András - műgyűjtő - Végzettségemet tekintve jogász vagyok, és másoddiplomás pszichológus, munkámat illetően egykori bíró Budapesten, javítóintézeti pszichológus Aszódon, emberi jogi szakértő Strasbourgban, illetve az Alkotmánybíróságon, immár 10 éve pedig pesti ügyvéd és egyetemi tanár. Emellett mintegy 30 éve foglalkozom régiségekkel lelkes amatőrként, úgyhogy ha megérem, tapasztalt kezdőnek fogok számítani.

Tóth Füles – fotóművész - hallhatólag nagyon vicces, de látszólag nagyon komoly egy ember. Sokat beszél és gyorsan, mindenkit lenyom szédítő dumájával. De néha egyedül marad. Akkor fényképez. És ott nincs beszélgetés, adoma, történet. Invenció van, ötlet, profi szakmai tudás és güzülős alázat. Mindez évtizedek óta. Tanú erre mindmegannyi fotója, mely még most is itt elevenkedik a fejemben, vizuális emlékezetemben. Szóval a dolgok múlandóak, Füles némely reklámjai meg nem. És a többi képeiről még nem is beszéltem. Azokat látni kell. - írta Kincses Károly.

Závada Péter - Závada Péter 1982-ben született Budapesten. Dalszövegeket tizennégy, verseket huszonhárom éves kora óta ír. Szövegeit többek között az Élet és Irodalom, a Jelenkor, a Műút és az Alföld is publikálja. Az ELTE angol-olasz szakának elvégzése után a Károli Gáspár Református Egyetem színháztudomány szakán szerzett diplomát. Jelenleg az ELTE Esztétika doktori képzésének hallgatója. Első kötete Ahol megszakad címmel 2012-ben a Libri kiadónál jelent meg, második kötete, a Mész pedig 2015-ben, a Jelenkornál. Reflex című drámáját a Szputnyik Hajózási Társaság mutatta be. Az Akkezdet Phiai és a József Attila Kör tagja.

 

Mikor a fantázia szab csak határt! - Vásznon, filmen és enteriőrben.

Radák Eszter festőművésszel, Varga Judit díszlettervezővel a Prop Club KFT tulajdonosával és Gáti Anna enteriőrtervezővel, Szegal Hanna Lea az Art&Antique Street művészeti menedzsere beszélget.

Radák Eszter oktatási rektorhelyettes a Magyar Képzőművészeti Egyetemen. Az egyik legelismertebb magyar kortárs művészként művei nívós magán- és közgyűjteményekben szerepelnek itthon és külföldön egyaránt. Radák művészete eredendően az amerikai és brit pop art-tal rokon, művei a hűvösen ironikus urbánus festészet kiváló példái, melyek művészettörténeti utalásokban és toposzokban gazdagok. Városképeinek, kertjeinek és tájképeinek kompozícióit, belső tereket idéző műveit különös nézőpontok és kivágatok, meglepő részletkiemelések, furcsa horizont- és perspektíva-váltások jellemzik, alkalmazva a fotólátás sablonjait.

Varga Judit díszlettervező, Prop Club kft tulajdonosa, amelyik az egyik piacvezető filmes berendezéssel és látványtervezéssel foglalkozó innovatív cég Magyarországon.  A látványtervező és művészeti vezető 2007-ben alapította meg a Prop Club nevű filmes berendező céget. Megalakulásuk óta számos magyar és külföldi játék- és reklámfilmben, színházi produkcióban vettek részt.

Gáti Anna enteriőrtervező tizenkét évvel ezelőtt végzett a Krea Művészeti Iskolában enteriőrtervező szakon, azóta az iskola tanáraként, konzulens szerepben segíti a diákok munkáját. A diákévek első szárnypróbálgatásai óta számos komplex belsőépítészeti munkában vett részt és társaival együtt több tervezőműhelynek is alapítója lett (willbedesign, Anmotan Alkotócsoport).  Azt vallja, hogy egy szép tér megvalósulásához társtervezők, mesteremberek és művészek összehangolt munkája szükséges. A jó belsőépítészet: csapatmunka szívvel lélekkel.

Helyszín: 3-as beszélgetési pont (vagy ahogy nevezve van) 18 óra.

 

Vezetés a Falk Miksa utcában

RESIDENT ART BUDAPEST 
1061 Budapest, Andrássy út 33. II/1. 
 +36 1 339 4573+36 20 546 2083
www.residentart.com, hello@residentart.com

Klasszikus festmények és antik bútorok • Aukciósházak és galériák • Műfajok és technikák • Raktárak és kulisszatitkok • Eredeti képek és hamisítványok • Ritkaságok és felfedezések

Resident Art Budapest Régiségek utcája című alternatív városnéző sétáján Budapest nevezetes műkereskedő-utcáját járjuk végig. Betérünk a legfontosabb klasszikus képkereskedésekbe és a legpatinásabb aukciósházakba, kisebb antikvitásokat veszünk célba, de leereszkedünk a város legnagyobb pincegalériájába is. Sétáljon velünk szombat délelőttönként a Falk Miksa utcában! www.residentart.com

Ingyenes demo-séták a Falk ART Fórumon: 2017. május 27. szombat 15 és 17 óra

További információ és jelentkezés: www.residentart.com/tourshello@residentart.com+36 1 339-4573

 

Zenei programok, koncertek

ByTheWay

A 2013-as X-faktor színpadán tűntek fel először, ahol 2. helyezést értek el. Olyan nagy rajongó táborra tettek szert, hogy 2014-ben két saját teltházas nagykoncertet is adhattak a Barba Negrában. Az év végén megjelenő „…For life” című lemezük 2015 elején már aranylemez lett. 2016-ban a "Dal" műsor akusztikus külön díjasai, így májusban Mr2 koncertfelvételt nyertek. Vavra Bence Feng Ya Ou és Szikszai Péter akusztikus koncertjével mutatkozik be a Falk Art Forum színpadán.

 

Ifjú muzsikusok

 

Tóth Aladár Zeneiskola növendékei a fesztiválon

A Tóth Aladár Zeneiskola az ország elsőként alapított zeneiskolája: alapfokú művészeti iskola, referenciaintézmény, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóhelye, amelyben közel 800 diák tanul klasszikus, népzenei és jazz tanszakokon – óvodáskorúaktól egyetemistákig. Az iskola küldetése a tehetséggondozás mellett az, hogy zeneszerető embereket neveljen. Kitűnő növendékei minden évben számos díjat hoznak el hazai és nemzetközi fesztiválok, versenyek résztvevőiként. A FalkArt Fesztiválon fellépők számára nemcsak megtiszteltetés, de különleges élmény is az „utca emberének” játszani, hiszen a tetszést a legközvetlenebbül, szinte a bőrükön érezhetik, és ez nagyon inspiráló – elvégre nem egy közülük hivatásos zenésznek készül. A Falk Art Fórum művészetkedvelő közönsége május 27-én is élvezheti a TAZI ifjú muzsikusainak fülsimogató dallamait.

 

A Proving Ground improvizációs performansza (pillanatreflexió csellózörejre)

Az improvizáció a jelen megismételhetetlen, elillanó művészete. Ami adott esetben a múltra, a maradandó művészetre (a galériák festményeire, műtárgyaira) reflektál.

Ezzel az előadással, a múlt és a jelen kapcsolatát próbáljuk erősíteni, amit az élő klasszikus és nem klasszikus csellószó is erősít. Ugyanakkor a zene és a tánc határait is próbáljuk összemosni. Ez a performansz, itt, így megismételhetetlen, és pont ebben rejlik a frissessége, az őszintesége.

A Proving Ground csapata egy éve dolgozik együtt, ez idő alatt jó pár ötletet, álmot, rémálmot, viccet állítottak színpadra.

Alkotók/előadók: Báthori Beni, Hajtó Janka, Oberczián Kinga, Kovács Kinga

 

Singh Viktória

Szoprán / belting / kevert

Énekesi tanulmányait és pályáját kisgyermekként kezdte a Magyar Rádió majd később az Operaház Gyermekkórusának tagjaként. 10 évnyi klasszikus hangképzés után, áttért a Jazz és könnyűzenei hangképzésre. 2014-ben megtörtént az  országos ismertséget hozó "áttörés" hiszen döntős volt a TV2 nagysikerű rekord nézettségeket produkáló tehetségkutató műsorában, a Rising Star-ban.

A Rising Star után készült el első pop dala "Szabadon" címmel, melyet több dal követett és énekelhetett duetteket olyan előadókkal mint Kasza Tibor (The Prayer/ Nézz rám Istenem) , Kökény Attila( Vivo per lei) , és Sasvári Sándor ( The Prayer) . Mindhárom ikon nagykoncertjén  "sztárvendégként" is fellépett olyan énekesek mellett mint Keresztes Ildikó, Radics Gigi, vagy Malek Andrea.

A 2015-ös Red Bull Pilvaker címadó dalát a "Szeptember végén"-t Fluorral, Deegoval és a Halott Pénzel énekelte közösen,  mely azóta meghaladta a 7 milliós nézettséget! 

2017-ben "Rain" című dala a legjobb 18 közé került így a nagyközönség előtt is énekelhetett  "A Dal" című televíziós műsor keretei között. 

 

Tálas Áron

Tálas Áron 2015-ben szerzett MA diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-zongora szakán, ahol 2012 őszétől korrepetitorként is dolgozik. 2014-től A Kodolányi János Főiskola jazz-dobtanszék helyettes tanára.

2015-től a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-zongora tanára.

2010-ben az első Lakatos Ablakos Dezső országos jazz-zenekari versenyén két zenekarával első és második helyezést ért el, emellett különdíjat kapott.

2011-ben a Balogh „Csibe“ Jenő zongoraversenyen 3. helyezést ért el, 2012-ben pedig a jazz-hangszerelő versenyen lett szintúgy 3.

2013-ban megnyerte zenekarával a MJSZ által szervezett Jazz-combo versenyt, ugyanebben az évben Junior Prima díjjal tüntették ki. 2015-ben bejutott a Montreux Jazz-zongoraverseny döntőjébe, és szintén ebben az évben Gramofon díjjal jutalmazták. A „jazzma.hu“ szerkesztősége és olvasói is már több ízben az év billentyűsének ítélték.

Saját zenekara, a Tálas Áron Trio - melyet 2016-ban az „év zenekará“nak választottak a „jazzma.hu“ szavazólistáján - tavaly Japánban jelentette meg első lemezét, („Floating Island“) mely itthon is nagy sikert aratott. Állandó tagja a Kossuth-díjas Borbély Mihály zenekarának (melynek legutóbbi lemeze Gramofon-díjas lett), a Lantos Zoltán Opensource-nak, a Karosi Júlia Quartetnek, Tzumo Exclusive-nak és számos más produkció közreműködője. Olyan művészekkel játszott együtt, mint Dave Liebman, Nils-Petter Molvaer, Eivind Aarset, Ed Neumeister, New York Voices, Babos Gyula, Binder Károly, Fekete-Kovács Kornél, Miklósa Erika, Tompos Kátya.

 

Váczi Eszter Quartet

A Váczi Eszter Quartet sokadik alkalommal visszatérő fellépője a FalkArt Fesztiválnak. A zenekar éppen a fesztivált megelőző időszakban rögzítette negyedik albumának dalait, ami várhatóan nyár elején fog megjelenni. Így az idei FalkArt fesztiválon való szereplésük mindenképpen egyike lesz az új dalokkal felfrissített koncerteknek sőt, akár lemezbemutatónak is nevezhetnénk, hiszen az egy órásnak ígérkező műsoridő pont lehetőséget nyújt az új anyag élőben való megszólalására. De nem lesz könnyű dolga a zenekarnak, hiszen eddig megjelent három lemezükön nem egy, a közönség által nagyon szeretett és elvárt kedvenc hallható, úgyhogy mindent el fognak követni, hogy az új számok mellett régi, már ismert melódiák is teret kapjanak az este folyamán. A zenekar az új dalok esetében is hű maradt az eddig tőlük megszokott zenei minőséghez , az egyéni, csak rájuk jellemző stílushoz, amely a jazz gyökereiből táplálkozik de azt egy sokkalta dallamosabb, populárisabb köntösben szólaltatja meg, mint a hagyományos jazzt képviselő formációk, és természetesen a kulcsfontosságú magyar szövegekhez, amelyek markánsan hozzájárultak a VEQ, hazai könnyűzenei életben elfoglalt egyedi pozíciójához.

Sok szeretettel várunk mindenkit május 27.-én szombat este 19:00-tól a FalkArton, a Falk Miksa utcában!

 

Vendéglátás, gasztronómia

KLEMENTINA CAFÉ

Cím: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 5.
Nyitva tartás: H-P 07.30-19.00
Tel: +36 1 793-8690
E-mail: hello@klementinacafe.hu
Facebook: www.facebook.com/klementinacafe
 

PROFIL
REGEBUZS. Hogy az mi? Jogos a kérdés! Azért is jogos, mert a Pesti Központi Kerületi Bíróság és az Ügyvédi Kamara tőszomszédságában találtok minket. Szóval nálunk REGEBUZS van. REGEBUZS= REGgeli, EBéd, UZSonna, egész nap.

Miért? Azért, mert emberek között lenni, jó, de együtt enni még jobb. Találkozz nálunk a barátaiddal, üzleti partnereddel  vagy gyere egyedül, gyerekkel, kutyával. Szeretnénk találkozni veled egy kávé, reggeli vagy ebéd mellett. Boldoggá tesz, ha azon kívül, hogy jól laktál, hozzájárulhatunk ahhoz, hogy jó napod legyen. Neked milyen napod lesz ma? Gyere és meséld el! Mit adhatunk hozzá?

Ha ma nincs kedved beszélgetni kérd elvitelre!

CAFE
kávé, tea, forró csoki, limonádé, 100% gyümölcs-zöldséglevek, szendvics, saláta, croissant, süti, terasz, free wifi

TÁPLÁLÉK
villás reggelik, rántotta, bundás kenyér, amerikai palacsinta, magyaros és nemzetközi konyha, vendégekre szabott heti menü, frissen készített napi ajánlatok

ÉLMÉNY
családias hangulat, kutyabarátság, gyerekszeretet

GYEREKBARÁT
etetőszék, pelenkázó, játékok, mini gyerek sarok

 

CAFE PICARD & BISZTRÓ

Budapest, Falk Miksa utca 10.
Telefon: +36 20 325 9960
Web: www.cafepicard.hu
E-mail: info@cafepicard.hu

 

A Cafe Picardban magunkénak érezzük a modern és művészeti fesztivált, ahol nagy terasszal várjuk a Vendégeket. A kultúra és szépség üdítő hatása mellé szeretnénk biztosítani, a séftulajdonos közbenjárásával” eredeti és friss ételeinket, amelyek teljessé tehetik a nap hangulatát.

A Falk Art Fórum mindig jó alkalom arra, hogy a Picardban a rendezvény előtt, alatt vagy után jól érezhessék magukat, ezáltal teljesedhet ki a vidám fesztiváli hangulat!

 

SpránEATS & drinks

 Budapest, Falk Miksa u. 14.
Telefonszám: (30) 692 8606

 

A SpránEATS első születésnapját ünnepli az idei Falk Art Forumon. Tavaly nagy izgalommal készültem a nyitásra és most, egy év munkával és tapasztalattal a hátam mögött, a szokásos hangulattal és a szokásos kínálattal várom már meglévő és jövendőbeni vendégeimet:

Spránitz Bence

 

BUM – Bevásárló és Tematikus utcák

A kiskereskedőknek, üzlettulajdonosoknak, a városban a helyi gazdasági élet csaknem minden szereplőjének és a vásárlóknak is elsődleges érdeke az élhető városi környezet megteremtése (gazdaságilag is). Ezért 2013-ban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara létrehozta a BUM – Bevásárló és Tematikus Utcák Menedzsmentjét –, mely szervezet a meglévő fővárosi tematikus utcák erősítésével és az ilyen kezdeményezések feltárásával, összefogásával végzi közhasznú tevékenységét. BUM Nonprofit Kft célja, hogy segítse és fejlessze a célterületek kereskedelmét és növelje az utcák látogatottságát. Ezen kívül pedig összehozza mindazon szereplőket, akik együtt dolgoznak a főváros, a kereskedelem és a turizmus fejlesztéséért.

The main interest is a liveable city and environment for the retailers, shop owners, customers and all participants of the economy. The Budapest Chamber of Commerce and Industry established BUM – Shopping and Themed Streets Management in 2013 to help creating this state. BUM supports the themed and shopping streets to make their development successful with professionalism and financing and also support the initiation of similar joinings. The main goals of BUM are to develop the commerce of these areas and to increase the attendance of these streets. Also BUM would like to put all the participants in touch with each other who work together to develop commerce, tourism and the capital itself.

Együttműködő tagok:

Art&Antique Street, Falk Miksa utca és környéke

Broadway Egyesület, Liszt Ferenc tér

Bartók Béla Boulevard, Bartók Béla út és környéke

Haris Bazár, Haris köz

Királyutca-Designutca Klaszter, Király utca és környéke

KultUnio Klaszter, KultUnio negyed (VI. és VII. kerület)

Palota Piknik Egyesület, Mikszáth tér és Krúdy Gyula utca

Pozsonyi Piknik Egyesület, Pozsonyi út és környéke

Ráday Soho Egyesület, Ráday utca

 

Partnerünk

Fashion Street, Deák Ferenc utca

Fővárosi Önkormányzat Piac és Csarnok Igazgatósága, Nagycsarnok 

További részletek: http://bevasarloutca.hu/hu/ - www.facebook.com/bumhu

https://www.youtube.com/channel/UCTefkE_NFISJ-ialLCIkUZQ