A Falk Art Fórum egyéb résztvevői, eseményei, 2016

Fesztivál » Események, fellépők

 

Galériák programjai

Hári Anikó vendégei

Egyik meghívott vendégem a Dél Budai Spektrum Oktató Kft., ötvös képzője. Az iskola tanulói a speciális brett asztalok mellett az ékszerkészítés különböző fázisait, ezen kívül cizellálást és kemencében történő zománcozást mutatnak be.

Az iskoláról:

A Dél Budai Spektrumot Ludvig Rezső aranyműves mester alapította 1993-ban. Azóta vagyunk a Budapesti Komplex SZC  Kézművesipari Szakképző Iskola (Práter utcai ötvös iskola) külső gyakorlati képző helye. Az eltelt 23 év alatt több mint kétszáz tanítványunk végzett sikeresen és helyezkedett el a szakma különböző területein. Tanműhelyünk jellegéből adódóan az ötvösség hagyományos, klasszikus kézműves technikáira helyezi a hangsúlyt. A kötelező tanmeneten belül és kívül is tanítjuk többek között: a cizellálás, a zománcozás, a lánckészítés, a filigránkészítés, az öntés, a vésés, a drágakőfoglalás, az ezüstművesség alapjait és különböző technikáit.  Ebben, több, évtizedes tapasztalattal rendelkező ötvös mester és szakoktató van a tanulóink segítségre. Iskolánk egyik célja, hogy tanítványaink technikailag biztos alapokon álló, művészeti szemszögből is, tervező, kreatív szakemberekké váljanak. Rendszeresen részt veszünk kiállításokon, fórumokon, pályázatokon. Idén eddig részt vettünk a németországi Inhorgenta nemzetközi ékszer kiállításon és a kaposvári ötvös kiállításon. Idén három Spektrumos tanulónk Erasmus pályázat keretében három hetet tölthetett a németországi Pforzheimben, vezető nemesfémipari cégeknél.

Bódis Ékszer Kft: 1992 óta önálló vállalkozásként működő cég vagyunk. Elsősorban drágaköves ékszereket készítünk hasznosítva és teret adva a természet csodáinak. Kollekcióink sok esetben személyes hangulatból ihletődnek: pl. "Bermuda háromszög", "Billentyűk játéka", "Béka-Légy", "Fürtök", stb.. Alkalmi használatú ékszerekről van szó, melyek egyediséget adnak viselőjüknek, kiemelve az egyéniséget.
 

Nem készítünk sablonokat, inkább játékosan alkotunk figyelembe véve az aktuális trendeket. 

Vendégeim a Falk Miksa utca 14. szám alatti Hári Anikó Ékszergalériával szemben felállított sátorban várják az érdeklődőket.

 

Gyerekprogramok

Keresd a műtárgyakon!

Nyomozó játék kicsiknek

A FAF ismét játszani hívja a szemfüles gyerekeket! A résztvevők május 21-én, a rendezvény ideje alatt, azaz 14-19 óra között bármikor, az Információs sátorban (Falk Miksa u. és Balaton u. sarok) vehetik át menetleveleiket. Ebben találják meg a feladatok helyszínét, és a találós versikékbe rejtett keresnivalókat.

A kis nyomozó, az adott helyszínen, minden teljesített feladat után a menetlevelére egy-egy pecsétet kap. Aki mindhármat összegyűjti, meglepetés ajándékot vehet át az információs sátorban!

 

Zsonglőr EszközTár - Fejlesztő Csoport

Telefon: + 36 20 391 5506
E-mail: eszkoztar@gmail.com

A Zsonglőr EszközTár idén második alkalommal nyújt felhőtlen szórakozást, játékokban bővelkedő kikapcsolódási lehetőséget a fesztiválra látogató gyerekeknek és kíváncsiskodó szüleiknek. A zsonglőrjátékok és –technikák megismerése a részképességzavarok, a stresszkezelés, mozgásfejlesztés és akár a csapatépítés területén is kiválóan alkalmazható innovatív lehetőség.

A játszóház animátorai: Tóth Kitti, Jeddi Ágost és Dombi Zita

Helyszín: Falk Miksa utca – Balaton utca sarkán 14.30 – 17.30 között

 

Zenei programok

Fülsimogató dallamokkal várják a fesztiválozókat a Tóth Aladár Zeneiskola együttesei

A Falk Art Fórum művészetkedvelő közönségének idén sem kell nélkülöznie a terézvárosi Tóth Aladár Zeneiskola (TAZI) ifjú muzsikusainak produkcióit. Fél 2-től a Falk Miksa utca két végén trombita fanfár csalogatja közelebb az arra sétálókat a zenei színpadokhoz. A már tavaly is bemutatkozott fuvola-, klarinét-, jazz- illetve gitárzenekar, továbbá a furulyások és a rézfúvósok mellett idén két új formáció is jelentkezik. Az egyik az Octopovidae együttes, amely egy kamarazenei fesztiválra alakult, sajátságos felállásban: van benne fuvola, zongora (négykezes előadásban), vonósnégyes, és még ütősök is erősítik a hangzást. A másik új fellépő a tavaly nyári zenei táborban összeállt vegyes kórus, amely időtállónak bizonyult - az éneklő fiúk és lányok a Falk Miksa utcába is elhozzák kedvenc műsorukat.

A TAZI együttesei kétórás műsorukban igazán fülsimogató darabokkal szórakoztatják a galériák utcájának közönségét: a ragtime szaggatott dallamai mellett jól megférnek az olyan fülbemászó klasszikusok, mint például Az állatok farsangja Saint-Saëns-tól, vagy a vidám Oregano című kortárs mű (a szerző vezényletével).

A Tóth Aladár Zeneiskola az ország elsőként alapított zeneiskolája: alapfokú művészeti iskola, referenciaintézmény, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gyakorlóhelye, amelyben közel 800 diák tanul klasszikus, népzenei és jazz tanszakokon – óvodáskorúaktól egyetemistákig. Az iskola küldetése a tehetséggondozás mellett az, hogy zeneszerető embereket neveljen. Kitűnő növendékei idén is számos díjat hoztak el hazai és nemzetközi fesztiválok, versenyek résztvevőiként. A FalkArt Fesztiválon fellépők számára nemcsak megtiszteltetés, de különleges élmény is az „utca emberének” játszani, hiszen a tetszést a legközvetlenebbül, szinte a bőrükön érezhetik, és ez nagyon inspiráló – elvégre nem egy közülük hivatásos zenésznek készül.

 

Kozma Orsi Trió

Kozma Orsi mindig ismert volt arról, hogy szeret különböző műfajokban kalandozni, s akár ezek ötvözetét is kipróbálni. Nincs ez másképp a jazz-el sem; a kitűnő énekesnő ezúttal triójával lép színpadra, a közönség pedig egy felejthetetlen utazás részese lehet ezen az estén.

Frey György basszusgitáros és Cseke Gábor zongoraművész közreműködésével eddigi három megjelent jazz lemezének legjavából hallhatunk szerzeményeket, de kedvenc feldolgozások és magyar nyelvű dalok is felcsendülnek a Falk Art Fórum színpadán.

 

ByTheWay

A 2013-as X-faktor színpadán tűntek fel először, ahol 2. helyezést értek el. Olyan nagy rajongó táborra tettek szert, hogy 2014-ben két saját teltházas nagykoncertet is adhattak a Barba Negrában. Az év végén megjelenő „…For life” című lemezük 2015 elején már aranylemez lett. 2016-ban a "Dal" műsor akusztikus külön díjasai, így májusban Mr2 koncertfelvételt nyertek. Vavra Bence Feng Ya Ou és Szikszai Péter akusztikus koncertjével mutatkozik be a Falk Art Forum színpadán.

 

Balogh Zsuzsanna Eszter operaénekes és Tóth Bettina hárfás

A fiatal szoprán Balogh Zsuzsanna Eszter és a népszerű tévéműsorban, a Virtuózokban ismertté vált tehetséges, fiatal hárfás Tóth Bettina egy nem szokványos duót alkotva kalauzolják el a nézőket egy rövid zenés utazásra, ahol a legszebb dallamok, korabeli slágerek hangoznak el Monteverdi szívszorító barokk zenéjétől elindulva Debussy csillagos éjt megfestő dallamain keresztül eljutunk egészen a francia sanzonokig, ahonnan kitekintünk a mai dallamos jazz irányába mindezt a hárfa és énekhang izgalmas hangzásvilágában.

 

Egyéb programok

Réthy Fashion

Web: www.rethy-fashino.com
Facebook: www.facebook.com/rethyfashion/

Új életet adunk egy már kidobásra ítélt farmernak, csipkének!

A Réthy Fashion 2012 megalakulása óta a világ megváltozott körülöttünk. A kezdet, mely arról szólt, hogy készítsünk kidobásra ítélt farmerból hordható, csinos ruhákat, már részben a múlté. Ennél sokkal többről van szó!

Réti Éva vagyok, ennek a vállalkozásnak a megálmodója, és napról-napra úgy élem ennek a környezetvédelmi divatcégnek a felépítését, mint egy csodát.

Az újrahasznosított farmerből készített termékek hallatán mindenkinek egy kis farmertáska jut eszébe, nekünk pedig egy alkalmi ruha tele újrahasznosított csipkével.

Mi iskolákban gyűjtjük az alapanyagot, különleges öko-napok szervezésével, előadásokkal, gyerek-divatbemutatókkal egybekötve, és van egy „Farmermánia” vándorkiállításunk. Az összegyűjtött farmerokat hátrányos helyzetű emberekkel dolgoztatjuk fel, majd a mindennapi életben újra hordható alkalmi és hétköznapi ruhákat és kiegészítőket tervezünk.

Találkozunk a Falk Art Fesztiválon egy öko-divatbemutatón.

 

WWM Studio Rajziskola: EXTRA HAUTE COUTURE BAROKK kollekció bemutatása

1111 Bp. Budafoki út 9-11. 
Telefon: +36 70 215 6611

Web: www.wwmstudio.hu 
E-mail: info@wwmstudio.hu 

W. Wieger Mariann, a 21 éve működő, WWM STÚDIÓ RAJZISKOLA alapítója és tanára álmodta tanítványaira a kollekciót, a KULTI Csontváry Udvarház Bachra hangolva eseményére való felkérése apropójából. Az óta már többször került bemutatásra, nagy sikerrel. Témája az örök NŐ, és bepillantást nyújt a régi idők formavilágába. Extra mivolta, az anyagokban és technológiákban mutatkozik meg. W. Wieger Mariann szakmai végzettségeit és 25 éves iparművészeti gyakorlatát arra használja, hogy a rajziskola növendékeinek a tanfolyamok mellett lehetőséget nyújt személyiségük, egyéniségük kibontakoztatására, ilyen és hasonló megjelenési lehetőségekkel. A ruhák személyiségükhöz készülnek. Az öltözékek elnevezése: Gyöngyharmat, Séta az allén, Puritán nőiség, Csipke álmok, A végzet asszonya...

W. Wieger Mariann képző-és iparművész, 1981-óta vállalkozó. Textiles-bőrös végzettség, 25 év gyakorlat az iparművészetben. Képzőművészetben számos elismerés, iparművészetben díjak, serlegek...

1995 óta tanít saját alapítású stúdiójában.

 

Anima Prizma Mozgásműhely: Tűz, fény, tánc

Facebook: https://www.facebook.com/AnimaPrizmaMozgasmuhely
E-mail: animaprizma@gmail.com

A fesztivál estéjén ismét fellép az Anima Prizma Mozgásműhely, látványos produkciójukkal kifejezetten erre az alkalomra készültek. A lenyűgöző tüzes-táncos elemeket új, Magyarországon még kevéssé ismert bűvös látványtechnikai eszközökkel kiegészítve varázsolnak káprázatosan fénylő motívumokat az éterbe. Produkciójukban a fények felvillanása a kiváló páros – Téglás Krisztina és Jeddi Márton - tehetségét is megvilágítja.

 

Képzőművészet testközelben

A Resident Art Budapest művészeti szolgáltatás a vizuális művészet népszerűsítésének és mélyebb megértésének céljából született meg. Fő profiljaként ​ képzőművészeti témájú séták​at szervez ​Budapest belvárosában​, melyeken a város galériáit, műkereskedéseit, kiállítóhelyeit és kortárs alkotóit mutatja be az    érdeklődőknek. Ez alkalommal a Falk Miksa utca néhány galériájába, kereskedésébe látogatunk, ahol megismerjük azok fő profilját, művészkörét, megtekintjük az aktuális kiállítást, valamint néhány műalkotásról is elbeszélgetünk.

A séta ingyenes, a részvétel regisztrációhoz kötött.

Időpont: 2016 május 21. (szombat) 15:00 és 17:00. Találkozóhely: a Falk Miksa utca végén, a Columbo ­szobornál  Bővebb információ és jelentkezés: ​ www.residentart.com​, ​ hello@residentart.com , +36 1 339­4573 

 

1ÉL + mini bisztró

Budapest, Falk Miksa utca 14.

Az idei Falk Art Fórumon új köntösben, új kínálattal, bisztró és delikátesz stílusban újra nyit az 1ÉL+ MINI BISZTRÓ . "Nagy festők kedvenceitől" kezdve, a mindenki által kedvelt ételek és italokig.

.....egy olyan vendéglátóhely, amely pezsgő hangulatának minél többször részesei akarunk lenni, amelyet filmekben látunk: ahogy Steve Mcqueen elegánsan feltűrt nadrágban és galléros pólóban éppen Aperolt kortyolgat és napszemüvege mögül nézi az utca elragadó romantikáját … Kávé, napindító reggeli, lendületes ebéd, délutáni rosé? Ne is legyen kérdés.....