A Falk Art Fórum egyéb résztvevői, eseményei, 2018

Fesztivál » Események, fellépők

 

Figyelmébe ajánljuk

Hatszín Teátrum

A Hatszín Teátrum története a múltba nyúlik vissza. A Jókai utca 6. az 1950-es évektől adott helyet különféle művészeti eseményeknek. 2016-ban az új tulajdonosi kör az értékmegőrzés és a teremtés mellett döntött, és létrehozta Budapest új játszóterét. Programjainkat úgy alakítjuk, hogy napközben elsősorban a gyerekeké legyen a színpad: a beavató színháztól a játékos ismeretszerzésen át a különböző társadalmi ügyeink megvitatásáig. Esténként a Hatszín Teátrum elsősorban befogadó színházként működik. Repertoárunk kialakításánál egyetlen szempont vezérel minket: a minőség. Máshol sikerrel játszott darabok és ritka, különleges művészeti kísérletek váltják egymást.

 

Resident Art Budapest
1061 Budapest, Andrássy út 33. II/1.
Régiségek utcája – művészeti séta a Lipótvárosban

Klasszikus festmények és antik bútorok • Aukciósházak és galériák • Műfajok és technikák • Raktárak és kulisszatitkok • Eredeti képek és hamisítványok • Ritkaságok és felfedezések

Mi köze Columbo hadnagynak Falk Miksához? Miért lett a Néphadsereg útjából galériás negyed? Hogyan zajlott az első aukció a rendszerváltás után, és vajon mit keres Zsolnay Vilmos biedermeier szekrénye mellett Sztálin büsztje?

Resident Art Budapest alternatív városnéző sétáján Lipótváros nevezetes műkereskedő-utcáját járjuk végig. Betérünk a legfontosabb klasszikus képkereskedésekbe és a legpatinásabb aukciósházakba, kisebb antikvitásokat veszünk célba, és leereszkedünk a város legnagyobb pincegalériájába is. A sétát Schneller János művészettörténész vezeti.

Időpont: 2018. május 5. szombat 18.30
Találkozóhely: Columbo-szobor
A séta ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
További információ és jelentkezés: www.residentart.comhello@residentart.com
Telefon: +36 1 339 4573

 

Művészeti pop up styling

Művészeti műfajokat, korstílusokat megidéző izgalmas POP UP terekkel jelentkeznek a KREA Kortárs Művészeti Iskola hallgatói a Falk Art Fórum fesztiválon. A KREA iránymutató szemléletet képvisel az alkalmazott művészeti oktatás terén. A grafika, divat, fotográfia szakok mellett innovatív módon enteriőrtstylistokat és enteriőr designereket is képez. A KREA-ban tanuló tervezők nevéhez számtalan holisztikus, kulturális témát feldolgozó egyedi projekt köthető. Ez alkalommal a magániskola enteriőrtervezői villantják meg kreativitásukat a Falk Miksa utcai galériákban.

 

Délbudai Spektrum

A Délbudai Spektrumot a koronakutatásairól ismert, Ludvig Rezső aranyműves mester alapította 1993-ban. Azóta vagyunk a Budapesti Komplex SZC  Kézművesipari Szakgimnázium (Práter utcai ötvös iskola) külső gyakorlati képző helye. Az eltelt 25 év alatt több mint kétszáz fiatal elhelyezkedésében vagy továbbtanulásában segített az iskolánkban elsajátított ismeret. Tanműhelyünk jellegéből adódóan az ötvösség hagyományos, kézműves részére helyezi a hangsúlyt. A klasszikus ékszerkészítés mellett tanítjuk többek között: a cizellálás, a zománcozás, a lánckészítés, a filigránkészítés, az öntés, a vésés, a drágakőfoglalás, az ezüstművesség alapjait és különböző technikáit. Ebben, nagy tapasztalattal rendelkező ötvös mesterek és szakoktatók vannak a tanulóink segítségre. Iskolánk egyik célja, hogy tanítványaink technikailag biztos alapokon álló, művészeti szempontból is, tervező, kreatív szakembereké váljanak. Rendszeresen részt veszünk kiállításokon, fórumokon, pályázatokon.

 

Zenei programok

MINKA-dalok

Pátkai Rozina aka. 'Minka' karrierje bossa nova énekesnőként indult, dalaira az Egyesült Államokban is felfigyeltek, többször nyert szakmai elismerést a független előadókat díjazó amerikai Independent Music Awardson, többek között idén a legjobb jazz lemeznek járó díjat hozhatta el. A hazai és nemzetközi sikerek után 2016. április 11-én, A magyar költészet napján debütált MINKA nevet viselő projektje, az elnevezést a XIX. századi költőnő, Czóbel Minka ihlette. A MINKA-dalokban Pátkai Rozina mind producerként, mind zeneszerzőként, énekesként és hangszeres előadóként is részt vesz, illetve meghívott zenészekkel dolgozik. A FAF-on először mutatkozik be ének-szaxofon duóban a kortárs zeneszerző és jazz-szaxofonos Ávéd Jánossal.

 

Balogh Zsuzsanna és Jonathan Neil Thomsen

A korábban klasszikus zenei tanulmányokat folytató Zsuzsanna és az évek óta utcazenészként tevékenykedő Jonathan egy éve alkottak először utcazenész duót egy olaszországi körút kedvéért. Ennek sikerét és az örömteli élményeket követve azóta is bővítik a közös repertoárjukat, melyen jazz standardek, chansonok és klasszikussá vált pop dalok egyaránt szerepelnek. Énekhangjuk harmonikus összeillése és az Ausztráliára annyira jellemző ukulele lágy könnyedsége jellemzi az előadásukat.

 

 

Tagságunk

Bartók Boulevard - Nagy tavaszi találka a Bartókon

Találkozzunk a Bartók Boulevard-on május második hétvégéjén! Ezúttal nem egy másik ország kultúráját látjuk vendégül az utcán, hanem Téged. Gyere borozni, kávézni, kóstolni, játszani, szórakozni, közösségi programokban részt venni, piknikezni a Bartókra, ahol az Unicef is rengeteg programmal vár. Kikapcsolódásként részt vehetsz utcaszépítésben és élvezheted az utcazene és street art programokat.

Pozsonyi Piknik - 10 éves Újlipótváros Falunapja!

Várunk szeptember elsején, a „kultúra- és a béke szigetén” egy hamisíthatatlan összművészeti, jubileumi Pozsonyi Piknikre az Újpesti rakparton. A főváros legnagyobb civil kulturális seregszemléjén, három színpadon lépnek fel a főváros legismertebb kőszínházai valamint Újlipótváros ismert és elismert művészei. Bízunk benne, hogy látogatóink közt köszönthetünk. Részletek a folyamatosan frissülő honlapunkon –www.pozsonyipiknik.hu -  és Facebook oldalunkon!

BKIK

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának elsődleges feladata a gazdaságfejlesztés és az általános gazdasági érdekképviselet. Mindehhez elengedhetetlen az élhető városi környezet (gazdasági szempontból is), mely érdeke a helyi gazdasági élet minden szereplőjének (kiskereskedők, üzlettulajdonosok) és a városlakóknak is. Az érdekek, igények és feladatok összehangolására hozta létre a BUM – Bevásárló Utca Menedzsmentet, mely szervezet a meglévő fővárosi tematikus utcák, területek erősítésével és további együttműködések generálásával végzi közhasznú tevékenységét. A BUM Nonprofit Kft. célja, hogy segítse és fejlessze a célterületek kereskedelmét, növelje az utcák ismertségét, látogatottságát és megfelelő kapcsolati hálót építsen ki a gazdasági szereplők között.

Együttműködő tagok:

Art&Antique Street, Falk Miksa utca és környéke

Broadway Egyesület, Liszt Ferenc tér                                                         

Bartók Béla Boulevard, Bartók Béla út és környéke

Haris Bazár, Haris köz

Királyutca-Designutca Klaszter, Király utca és környéke                                  

KultUnio Klaszter, KultUnio negyed (VI. és VII. kerület)       

Palota Piknik Egyesület, Mikszáth tér és Krúdy Gyula utca              

Pozsonyi Piknik Egyesület, Pozsonyi út és környéke                          

Ráday Soho Egyesület, Ráday utca

Fashion Street, Deák Ferenc utca

Fővárosi Önkormányzat Piac és Csarnok Igazgatósága, Nagycsarnok

További részletek: http://bevasarloutca.hu/hu/ - www.facebook.com/bumhu