A 2017-es Falk Art Fórum résztvevő galériái

Fesztivál » Résztvevő galériák

 

Bardoni Interieur

Bardoni Interieur

A Bardoni Interieur elkötelezett a kortárs művészet támogatása mellett. A negyedévente megrendezésre kerülő tárlatokon friss és erőteljes, kortárs festő és szobrászművészek munkáit mutatjuk be egyéni, vagy csoportos kiállításokon. Bemutatótermünkben a XX. század első felének közép-európai bútorai és lakberendezési tárgyai, kortárs művészeti alkotások és bemutató enteriőrjeink láthatók. Szecessziós, Art Deco és a Bauhaus műtárgyaink mellett megtalálja az 1960-as, 1970-es évek színes designbútorait is, antik és kortárs festményeket, szobrokat, dísztárgyakat. Az idén megrendezésre kerülő Falk Art Fórum alkalmával Makláry Kálmán, a galériánkban már nagy sikerrel bemutatott művész legutóbbi műveiből rendezünk kiállítást.

Tovább...

 

BÁV Ékszergaléria

BÁV Ékszergaléria

Üzletünkben a Falk Art Fórum ideje alatt 15% kedvezménnyel válogathatnak a kijelölt arany ékszereink között! A boltunkban értékbecsléssel és tanácsadással is várjuk az érdeklődőket.

Tovább...

 

BÁV Szent István Antikvitás

BÁV Szent István Antikvitás

A Falk Art Fórumon különleges akciókkal, helyszíni értékbecsléssel (bútor, műtárgy, és újdonságként papírrégiség) és intarzia, fafaragó workshoppal és politúr bemutatóval várjuk a látogatókat a Szent István Antikvitásban! A Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolával együttműködve megismerhetik a bútorkészítés során használt fafajtákat, az iskola diákjai pedig bevezetik az érdeklődőket az intarziakészítés és fafaragás rejtelmeibe. 

Tovább...

 

Türelmes életképek - Lex Mihály fotókiállítása az Európa Galériában

Európa Galéria

Megnyitó:  2017. május 27. 17.30.-kor, Falk Miksa u.18-20. Az Európa Galéria 30 éve van jelen a hazai műkereskedelmi piacon. A  háromszintes galéria lehetővé teszi, hogy az aktuális antik festmény, bútor és műtárgy kollekciónk bemutatása mellett kortárs fotókiállításoknak is otthont adjunk. A galéria egyik tulajdonosa és vezetője – Lex Mihály – szenvedélyes elkötelezettsége a fotóművészet iránt oda vezetett, hogy maga is fényképezőgépet kapott a kezébe, hogy képein keresztül elmondja gondolatait az életről, a kitaszítottakról, a társadalom perifériáján élő emberekről és a mindenütt jelen lévő szépségről. Andre Kertész képeit nézve őt is megérintették a fotóiban rejlő mély emberség, formai tisztaság, közvetlen egyszerűség. Neki köszönheti a fotóművészet iránti szeretetét.

Tovább...

 

Akvarell-remekek és Nicolas Schöffer festményritkasága

Haas Galéria és Kiállítóterem

A VÍZ – AZÚR akvarell-remekek a XX. századból Az akvarell a vízfestés egy fajtája, vízben oldódó, áttetsző lazúrfestékkel nagyszemcsés, akvarellpapírra való festés. Ennek a festészeti technikának az értéke a finom, világos, áttetsző színekben van, ami a képnek, különösen a tájképnek nagy frissességet kölcsönöz. Gyors, tovatűnő élmények, jelenségek rögzítésére kiválóan alkalmas. Több ezeréves múltja van. A vízfesték erőssége ebben áll: lehetővé teszi, hogy a papír szövete és tónusa elegyedjék a festék színeivel, s ez a fénynek és a mélységnek lélegzetelállító illúzióját kelti. A vízfesték különféle variációit évezredek óta használják. Az akvarell festészet az egyik legnehezebb műfaj, mert az alkotási folyamatban a művésznek nincs lehetősége korrigálni, így nagy szakmai tudást igényel. a Haas Galéria első ízben rendez tárlatot kizárólag akvarellekből. Olyan XX. századi műveket állít ki, amelyek alkotói a műfaj mesterei voltak: Bene Géza, Boromisza Tibor, Csebi Pogány István, Deli Antal, Egry József, Farkas István, Járitz Józsa, Kádár Béla,  Litkey György, Pleidell János és mások. A kiállítás fő témavilága a víz. Tengerek, tavak, folyók által ihletett tájkompozíciók, azúrszínű életképek.

Tovább...

 

"Kocka kövek...kő kockák"

Hári Anikó Ékszer Galéria

Ahogy már tőlem megszokhatták, az idei FAF alkalmából is szokatlan csiszolású drágaköveket fogok bemutatni. Ezekből az első ékszer kollekció már el is készült. Vajon mely kövekből: a sárga citrinből, a barna füstkvarcból, vagy az érdekes zárványvilágú turmalintűs hegyikristályból? Ha kíváncsi ezekre az ékszerekre és a Magyarországon eddig még nem ismert csiszolású drágakövekre, látogasson el hozzám. Különleges tárlattal is készülök az idei Falk Art Fórumra: a XX. sz. első felében készült, ritka ékszerek gyűjteményéből lesz bemutató, amelyeket nemcsak megérinteni lehet, de ráadásnak kis történeteket is fogunk róluk mesélni.    Szeretném, ha szakmámat, a szakmák királynőjét egyre többen és többen megismerhetnék, ezért idén is meghívok egy ötvösöket oktató iskolát, a Budapesti Komplex SzC Kézművesipari Szakgimnáziumot. Megtekinthetik az iskola tanulóit, ahogy megmunkálják a különböző fémeket, életre keltik a sima fémlapokat, hogy ékszerek születhessenek belőlük. A Falk Art Forum napján, 13 és 14 óra között ingyenes ékszer és drágakő értékbecslés lesz, amit előzetes regisztrációval lehet igénybe venni.

Tovább...

 

Kieselbach Galéria

Kieselbach Galéria

A Kieselbach Galéria a magyar festészetet a mindennapi élet szerves részévé kívánja tenni: célja, hogy kiállítások, könyvkiadványok és aukciók formájában ismertesse, szerettesse meg a belföldi és külföldi közönséggel a magyar képzőművészet korszakait, alkotóit. A galéria évente három kiemelt aukciót szervez, és mind a falakon, mind pedig a galéria webáruházában folyamatosan bővülő kínálattal várja a művészetkedvelő érdeklődőket.

Tovább...

 

Szalonok világa

Magyar-Francia Galéria

A Magyar-Francia Galéria az idei Falk Art Fórum Fesztivál idején a 19. századi szalonok világába kalauzolja el látogatóit. Az 1800-as évek Európájában egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek az szalonenteriőrbe helyezett anekdotikus jelenetek, melyek elegáns úri fiúk és úri-kisasszonyok ismerkedését, baráti találkozókat, kártya partikat stb. mutattak be. Ezek a jelenetek gyakran csattanóra építő történetecskéket ábrázoltak.  A szalonzsáner műfaja olyan neves magyar festők témavilágában is megjelent, mint Munkácsy Mihály vagy Borsos József. A magyar 19. századi életképek nagy részét müncheni tanultságú mestereink készítették, akik a Műcsarnokban valamint a müncheni Glaspalastban mutatták be leggyakrabban munkáikat. A szalonképek műfajából látogatóink itáliai, francia, belga, német és magyar festőművészek alkotásaival ismerkedhetnek meg kiállításunkon. Impozáns festészeti anyagunk mellett a Magyar-Francia Galéria enteriőrje is a 19. századi szalonok világát idézi majd.   Kép: Conti Tito: A lantjátékos olaj, vászon 75 x 106 cm

Tovább...

 

Balansz - Szanyi Borbála kiállítása

MissionArt Galéria

A Balansz Szanyi Borbála (1979, Miskolc) első önálló tárlata a MissionArt Galériában, de korábban számos csoportos kiállításon, valamint a galéria által szervezett művésztelepen (Vasgyár, Miskolc) vett már részt. Tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán végezte. Mesterei Jovánovics György és Karmó Zoltán voltak. Eddigi munkásságát számos díjjal jutalmazták, többek közt Ludwig-ösztöndíjjal, a Kogart Kortárs Művészeti Gyűjtemény ösztöndíjával, valamint Derkovits-ösztöndíjjal. Aktív résztvevője a hazai és külföldi művészeti életnek, alkotásai számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek.

Tovább...

 

Montparnasse Galéria

Montparnasse Galéria

A Montparnasse Galéria eredeti francia art deco bútoraival vált ismertté, de mára kínálatában sok modern darab is megtalálható. Így az art deco hűvös eleganciáját és a modern friss lendületét keresők is találnak itt lakások, irodák, üzletek exkluzív enteriőrjének kialakításához illő darabokat. Mivel e két stílus jól illeszthető egymással, így a régi és a kortárs keverésével még egyedibb belső terek tervezhetők – a klasszikustól az extravagánsig. Azoknak is érdemes felkeresni a galériát, akik egy már berendezett enteriőrt szeretnének kissé áthangolni, vagy ajándéktárgyat keresnek szeretteiknek, mert különleges lakásdekorációs elemek is – tükrök, lámpák, pezsgősvödrök, kiegészítő kisbútorok - várják őket.

Tovább...

 

Nautilus Antikvitás

Nautilus Antikvitás

A galéria most és mindenkor várja meglévő és leendő ügyfeleit.19.-20.-ik századi magyar, illetve külföldi festők alkotásait és iparművészeti tárgyait kívanjuk bemutatni, a már megszokott minőségben.

Tovább...

 

Arcképek

Wladis Galéria

 " Ne csinálj magadnak faragott képet", mondja a Szentírás. Mit jelent ez a különös tiltás? Ne ábrázolj emberalakot, mert az alkotás teremtés, és az nem a gyarló emberi lény dolga. De nem tudjuk betartani a tilalmat, újra és újra " vétkezünk ", megkíséreljük megjeleníteni magunkat, papíron, vásznon, márványban, bronzban. Születünk, élünk, meghalunk, de ezek a "faragott képek", ezek a portrék itt maradnak, szemükkel követik minden lépésünket. Mi meg zavartan fürkésszük ezeket az arcokat, ilyenek voltunk, vagyunk, leszünk? De meg is nyugtat bennünket a tudat: nem vagyunk egyedül, elődeink velünk vannak, enyhítik magányunkat, erősítik bennünk az érzést: ha van jövő, akkor annak magunk is részei leszünk. Így hát érdekünk, hogy legyen jövő, és ne hagyjuk, hogy velünk élő, múlt nélküli embertársaink tönkretegyék a jövőt, utódaink jelenét.   Péter Vladimir WLADIS Galéria

Tovább...